Στην τελική ευθεία είναι οι προετοιμασίες για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.

Newsbeast, αποστολή στην Αρχαία Ολυμπία

Η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει την Τρίτη, 16 Απριλίου στην αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα των Αγώνων. Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι πρόβες για την Τελετή Αφής ενώ για αύριο, Δευτέρα, έχει προγραμματιστεί η πρόβα τζενεράλε.

Ο Νίκος Αλιάγας, που όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, προβάρει τον λόγο του στα γαλλικά και τα ελληνικά, θα είναι ο παρουσιαστής της Τελετής Αφής.

Δείτε φωτογραφίες:

Οι λεπτομέρειες της Τελετής Αφής

Βάσει του προγράμματος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το τελετουργικό θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί της Τρίτης με πρωθιέρεια φέτος την ηθοποιό Μαίρη Μηνά που θα παραδώσει τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο.

Θα ακολουθήσει μια μεγαλοπρεπής λαμπαδηδρομία 11 ημερών έως ότου φθάσει στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας την 26η του μηνός κι ύστερα θα ξεκινήσει το μεγάλο της ταξίδι μέχρι τη Γαλλία.

Η Ολυμπιακή φλόγα θα φτάσει στη Μασσαλία στις 8 Μαΐου, με έως και 150.000 άτομα να αναμένεται να παραστούν στην τελετή στο Παλιό Λιμάνι της νότιας πόλης πριν ξεκινήσει το γαλλικό σκέλος της σκυταλοδρομίας.

Η γαλλική λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 68 ημέρες και θα κορυφωθεί με το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στην Τελετή Έναρξης των Αγώνων στις 26 Ιουλίου.