Ήταν ο άνθρωπος που «σφράγισε» την πρόκριση της Εθνικής στο πρώτο της Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1994. Και τώρα, 20 χρόνια μετά, ο Νίκος Μαχλάς, αισιοδοξεί για την πορεία της ελληνικής ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ο παλαίμαχος φορ μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τη μεγάλη διοργάνωση που άρχισε χθες.

Αναλυτικά, ο Νίκος Μαχλάς:

-τις πιθανότητες διάκρισης της Εθνικής: «Η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ίσως να είναι ο όμιλος με τα λιγότερα γκολ. Πιστεύω πως μπορούμε να κερδίσουμε έστω και με μισό-μηδέν».

-το πέναλτι που κέρδισε η Βραζιλία: «Δεν βγήκαν πολλές φάσεις στη Βραζιλία, δεν έπαιξε καθόλου καλά, αλλά είχε διάθεση και ο κόσμος την έσπρωξε. Είναι κρίμα πάντως αυτό που έγινε χθες με την Κροατία. Φανταστείτε να ήμασταν εμείς, η Ελλάδα, στη θέση της τι θα λέγαμε. Φταίμε εμείς οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές, περισσότερο ίσως και από τους διαιτητές, γιατί προσπαθούμε να τους ξεγελάσουμε».

-τον αποψινό αγώνα Ολλανδία-Ισπανία: «Είναι πολύ αμφίρροπο παιχνίδι. Η καρδιά μου λέει Ολλανδία. Θεωρώ εξαιρετικό προπονητή τον Φαν Χάαλ. Πιστεύω κι ελπίζω να έχουμε πολλά γκολ σε αυτό το ματς. Άλλωστε πρόκειται για δύο επιθετικές ομάδες».

-το ποιον βλέπει πρώτο σκόρερ στο Μουντιάλ: «Υπάρχουν πολλοί. Βλέπω τον Μέσι, ο οποίος εκτός του ότι σκοράρει, εκτελεί τα φάουλ και τα πέναλτι. Αν ψάξουμε κάποια έκπληξη, υπάρχουν ο Λουκάκου του Βελγίου ή ο Ιμόμπιλε της Ιταλίας».

Πηγή: Sport-fm.gr