Κιγκλίδωμα υποχώρησε στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνου, όπου φίλαθλοι παρακολουθούσαν σε γιγαντοοθόνη τον τελικό του Champions League μεταξύ Γιουβέντους και Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ, τραυματίστηκαν σχεδόν 400 άνθρωποι, με μια κοπέλα και ένα παιδί τριών ετών να τραυματίζονται σοβαρά στον θώρακα και στο κρανίο.

Ο τραυματισμός των οπαδών της Γιουβέντους που παρακολουθούσαν τον αγώνα οφείλεται στον πανικό που δημιουργήθηκε για κάποια δευτερόλεπτα: η ξαφνική απομάκρυνση από την πλατεία μεγάλου αριθμού ατόμων, έκανε πολλούς άλλους να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Σύμφωνα με σειρά μαρτυριών, λίγο πριν υποχωρήσει το κιγκλίδωμα, είχαν ακουστεί πολλοί κρότοι από βαρελότα, που κάποιοι μπορεί να πίστεψαν πως ήταν πυροβολισμοί. Τρέχοντας για να απομακρυνθούν, πολλοί οπαδοί πάτησαν σπασμένα μπουκάλια και τραυματίστηκαν.

«Η αιτία του συμβάντος είναι ο πανικός. Θα προσπαθήσουμε τώρα να καταλάβουμε πώς ακριβώς δημιουργήθηκε», δήλωσε ο νομάρχης του Τορίνο, ο Ρενάτο Σακόνε.

Δείτε τις στιγμές πανικού στην ιταλική πόλη: