Στη Super League 1 θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ η Ξάνθη υποβιβάζεται για πρώτη φορά μετά από 31 χρόνια.

Μετά τη νίκη του (0-1) στο πρώτο ματς στα Πηγάδια, ο Απόλλων ήταν ξεκάθαρο φαβορί για να πάρει το «εισιτήριο» για τη μεγάλη κατηγορία, «διώχνοντας» από εκεί τους Ακρίτες. Και αφού ήταν το φαβορί, το επιβεβαίωσε στο δεύτερο παιχνίδι, στη Ριζούπολη.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το ξεκίνημα και άνοιξαν το σκορ στο 14′ με το πέναλτι του Μπεντινέλι, μετά την ανατροπή του Καραγκούνη από τον Λεωντσάκο, ενώ στο 27′ οι φιλοξενούμενοι έμειναν και με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Αδαμίδης.

Το αυτογκόλ του Τενεκέ στο 36′ έφερε το 2-0 για τον Απόλλωνα, ο οποίος πλέον ήλεγχε πλήρως την κατάσταση και στο 57′ ήρθε και το 3-0 από το συρτό σουτ του Μπεντινέλι (τρία γκολ σε αυτά τα δύο παιχνίδια).

Το μόνο που κατάφερε η Ξάνθη, η οποία είχε ανέβει στην Α’ Εθνική το 1989 και από τότε δεν είχε «φύγει» ποτέ από τη μεγάλη κατηγορία, ήταν να μειώσει στο 84′ με το πέναλτι του Φασίδη.

Απόλλων Σμύρνης: Αναγνωστόπουλος, Τσαμπουρής, Βιτλής, Λαγός, Ρώσση, Φατιόν, Καραγκούνης (46’Πατράλης), Μπλάζιτς (79’ Βάρκας), Κολ, Μπεντινέλι, Ιωαννίδης.

Ξάνθη: Μπέντο, Ισαάκιδης (46’ Τσιλιγγίρης), Τσιτσεκίδης (79’ Παπαδόπουλος), Κοτόπουλος (79’ Ερτορούλ), Λεωντσάκος, Τενεκές, Φακκής (57’ Μανίσογλου), Φασίδης, Θυμιάνης, Τσιπούρας (46’ Αραμπατζής), Αδαμίδης.