Η εθνική ομάδα του Μαρόκου παίρνει κανονικά μέρος στο Μουντιάλ γυναικών που διεξάγεται στην Αυστραλία και η αρχηγός της, Γκιζλάν Τσεμπάκ, δέχθηκε από δημοσιογράφο του BBC μια ερώτηση που δεν περίμενε ότι θα της γίνει, με αποτέλεσμα το βρετανικό δίκτυο να απολογηθεί στη συνέχεια.

Η ομοφυλοφιλία διώκεται ποινικά στο Μαρόκο, οπότε δημοσιογράφος του BBC βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα την ώρα που έκανε δηλώσεις η αρχηγός της εθνικής ομάδας της χώρας.

«Στο Μαρόκο είναι παράνομο να έχεις σχέση με άτομο του ίδιου φύλου. Έχετε ομοφυλόφιλες στην ομάδα; Πόσες είναι; Πώς είναι η ζωή τους στο Μαρόκο;», ρώτησε ο δημοσιογράφος, προκαλώντας την παρέμβαση ανθρώπου της FIFA, ο οποίος ζήτησε οι ερωτήσεις να σχετίζονται με το ποδόσφαιρο και μόνο.

Ο δημοσιογράφος δεν δέχθηκε την παρέμβαση και επέμεινε στην ερώτησή του, με την Γκιζλάν Τσεμπάκ να αποφεύγει να απαντήσει και τα διεθνή ΜΜΕ να τονίζουν ότι ήταν μια ερώτηση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ομάδας.

Όπως και να έχει, στο BBC κατάλαβα, τελικά, ότι αυτή η ερώτηση δεν θα έπρεπε να γίνει, με αποτέλεσμα να απολογηθούν: «Αναγνωρίζουμε ότι η ερώτηση ήταν ακατάλληλη. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προκαλέσουμε βλάβη σε κάποιο άτομο».