Ο Έντβιν φαν Ντερ Σαρ βγήκε απ’ την εντατική μετά την σοβαρή περιπέτεια υγείας που πέρασε τις τελευταίες ημέρες (εγκεφαλική αιμορραγία) κι «ανέβασε» το πρώτο του μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσοι του ευχήθηκαν και ήταν στο πλευρό του σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Ο CEO του Άγιαξ βρισκόταν στην Κροατία όταν υπέστη την εγκεφαλική αιμορραγία και αρχικά νοσηλεύτηκε στη συγκεκριμένη χώρα με τους γιατρούς να εκφράζουν φόβους ακόμη και για τη ζωή του. Έπειτα, όταν έδειξε σημάδια βελτίωσης μεταφέρθηκε στην Ολλανδία όπου εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείου του Άμστερνταμ. Τις προηγούμενες ημέρες σε ανακοίνωσή του ο Άγιαξ κατέγραφε πως ο Φαν Ντερ Σαρ είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο και πως συνομιλούσε με τους δικούς του ανθρώπους. Έμεινε στην ΜΕΘ για 11 ημέρες.

Έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Ανμαρί, ο παλαίμαχος Ολλανδός γκολκίπερ έγραψε: «Πρώτα από όλα, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για όλα αυτά τα υπέροχα και μηνύματα υποστήριξης. Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ ότι δεν είμαι πλέον στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Ωστόσο, είμαι ακόμα στο νοσοκομείο. Ελπίζω να πάω σπίτι την επόμενη εβδομάδα και να κάνω το επόμενο βήμα στην ανάρρωσή μου».