Η απόφαση του Κώστα Σλούκα να υπογράψει στον Παναθηναϊκό μετά την αποχώρησή του από τον Ολυμπιακό αιφνιδίασε πάρα πολλούς και ανάμεσα σε αυτούς, όπως παραδέχθηκε, είναι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τους Πράσινους και παράλληλα αναφέρθηκε στον… προπονητή Βασίλη Σπανούλη.

Ο Διαμαντίδης ήταν ένας εξ αυτών που βρέθηκαν στη Σύρο για το τουρνουά Stoiximan Aegeanball Festival και δεν γινόταν να μην ερωτηθεί για τη μεταγραφή του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, η ερώτηση που του έγινε είναι αν ο Σλούκας μπορεί να… γεμίσει τα παπούτσια του στον Παναθηναϊκό και να γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας, για να δώσει την ακόλουθη απάντηση.

«Θα διαφωνήσω ότι δεν χώρεσε κανείς σε αυτά τα παπούτσια. Ο Παναθηναϊκός είχε καλές ομάδες, καλούς προπονητές. Σίγουρα δεν περίμενα ο Κώστας να πάρει αυτή την απόφαση αλλά ο καθένας ξέρει τι είναι καλύτερο για τον εαυτό του. Σίγουρα… Εγώ εύχομαι ο ανταγωνισμός να είναι μόνο στο γήπεδο. Να ξεπεράσουμε όλα τα άλλα.

O Παναθηναϊκός έχει κάνει καλές προσθήκες. Θεωρώ θα είναι καλύτερος. Σαν Παναθηναϊκός, χαίρομαι να βλέπω την ομάδα να πρωταγωνιστεί και να είναι καλά. Τόσα χρόνια είχαμε συνηθίσει αλλιώς. Ο αθλητισμός έχει τα πάνω και τα κάτω του. Ας ελπίσουμε πλέον η ομάδα να είναι στα πάνω της».

Όσο για τον πρώην συμπαίκτη και αντίπαλο αλλά παντοτινό φίλο του, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος φέτος έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο με το Περιστέρι, ο Διαμαντίδης είπε: «Δεν είχα την αίσθηση ότι θα γίνει προπονητής. Σίγουρα έχει τρομερή αγάπη για το μπάσκετ. Δεν περίμενα ότι θα γίνει κόουτς. Φάνηκε από την αρχή ότι αυτό που κάνει θέλει να το κάνει καλά. Φάνηκε από την πρώτη χρονιά πως είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο».