Τα παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν, στην τελευταία του συμμετοχή σε τελικούς του NBA, όπου φόρεσε το 6ο δαχτυλίδι της καριέρας του έγιναν το βράδυ της Τρίτης (11/4) τα πιο ακριβά αθλητικά στην ιστορία της ανθρωπότητας!

Τα Jordan 13’s που φορούσε ο «Air» στο δεύτερο τελικό των Σικάγο Μπουλς με τους Γιούτα Τζαζ πωλήθηκαν για 2,2 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s, σημειώνοντας νέο ρεκόρ.

Η «Αυτού Μεγαλειότητα» του μπάσκετ επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του «βασιλιά» των δημοπρασιών για συλλεκτικά αθλητικά είδη, ξεπερνώντας το ρεκόρ που κατείχε για αθλητικά παπούτσια (1,4 εκατομμύρια δολάρια το 2021), ενώ έχει ήδη αυτό της πιο ακριβής φανέλας (10,1 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2022).

Είναι τα «πιο ακριβά αθλητικά παπούτσια που πουλήθηκαν ποτέ», σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου δημοπρασιών, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Τα παπούτσια, δε, είναι και υπογεγραμμένα από τον ίδιο τον Μάικλ Τζόρνταν.

Τα Air Jordan XIII ξεχώρισαν στο τελευταίο πρωτάθλημα ΝΒΑ που κατέκτησε το Σικάγο, την περίοδο της δυναστείας του, το 1998, εναντίον των Γιούτα Τζαζ. Ο Τζόρνταν τα φορούσε στον δεύτερο τελικό, στο παρκέ του Σολτ Λέικ Σίτι, όπου οι Μπουλς είχαν αναδειχθεί νικητές με 93-88, χάρη στους 37 πόντους του «αέρινου».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο οίκος Sotheby’s δεν έδωσε στη δημοσιότητα καμία πληροφορία σχετικά με τον πωλητή ή τον αγοραστή.