Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην επιστροφή του στη δράση μετά από τον τραυματισμό στον ώμο του έχασε με 2-1 σετ [7-6 (7-0), 4-6, 7-6 (7-5)] από τον Τζόρνταν Τόμπσον, νούμερο 87 στην παγκόσμια κατάταξη, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Indian Wells και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του διάσημου τουρνουά τένις.

Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε καλά στο ματς και πήρε το πρώτο game, αλλά ο αντίπαλος του αντιστάθηκε κι έκανε το 1-1. Επειτα η απόδοση του Στέφανου Τσιτσιπά είχε σκαμπανεβάσματα (14 αβίαστα λάθη) σε όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Τζόρνταν Τόμπσον να υπερασπιστεί το σερβίς του. Το ίδιο έκανε και ο «Στεφ» με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο tie-break κι εκεί ο Τσιτσιπάς… κατέρρευσε με τον Τόμπσον να παίρνει επτά αναπάντητους πόντους και να προηγείται με 1-0 σετ.

Στο ίδιο σκηνικό άρχισε και το δεύτερο σετ, αν και ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε με break. «Απάντησε» ο Τόμπσον (1-1), ο Τσιτσιπάς έπειτα έκανε το 2-1 και αυτομάτως το 3-1 και πήρε τον έλεγχο. Παίζοντας καλύτερα, πλέον, διατήρησε το προβάδισμα των δύο games και με όπλο το σερβίς του έφτασε στην ισοφάριση σε 1-1 σετ. Ο Τσιτσιπάς ήταν πια πιο σταθερός και έδειχνε να βρίσκει ρυθμό.

Η… σκουριά, όμως, από το μεγάλο διάστημα αποχής του εξαιτίας του τραυματισμού του στον ώμο δεν έλεγε να φύγει. Δεν το έβαλε κάτω, όμως, και με «όπλο» το σερβίς του είχε αντίλογο σε κάθε επιχείρημα του Τόμπσον. Έτσι, έφτασαν στο 2-2 στα games του τρίτου σετ.

Το πρόβλημα εκείνη την στιγμή για τον Τσιτσιπά, πάντως, ήταν πως ο Τόμπσον είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Έκανε το ματς της ζωής του και ένιωθε πως θα μπορούσε να νικήσει το νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης. Βγάζοντας winner μετά από winner κι εκμεταλλευόμενος τα λάθη του «Στεφ» έκανε το 3-2 και με απανωτούς άσους έκανε το 4-3. Με τα games 4-4, ο Τσιτσιπάς έχασε προβάδισμα 30-0 κι ο Τόμπσον έκανε το 5-4. Με την πλάτη στον τοίχο, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 5-5 κι επανέλαβε για το 6-6 που έστειλε το ματς στο tie-break.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς άρχισε με 2-0 υπέρ του, αλλά στη συνέχεια «λύγισε» κι έχασε με 7-5 και αποκλείστηκε. Τώρα, στρέφει το βλέμμα του στο τουρνουά του Μαϊάμι που αρχίζει σύντομα και έχει δηλώσει συμμετοχή.