Με τον Άνχελ Ντι Μαρία να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής με χατ-τρικ, πετυχαίνοντας και το καλύτερο γκολ της φετινής διοργάνωσης, η Γιουβέντους νίκησε με 3-0 τη Ναντ στη Γαλλία και πέρασε στους «16» του Europa League, όπως έκανε και η Σεβίλλη παρά την ήττα της με 2-0 από την Αϊντχόφεν αλλά και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας που συνέτριψε με 4-0 τη Μίντιλαντ εκτός έδρας.

Πριν μία εβδομάδα στο Τορίνο η Γιούβε, αν και είχε τις ευκαιρίες, είχε μείνει στο 1-1 με τη Ναντ, γεγονός που σήμαινε ότι η υπόθεση-πρόκριση ήταν ανοιχτή. Μέχρι που έκλεισε, τελικά, στα πρώτα λεπτά της ρεβάνς… Στο 5′ ο Ντι Μαρία με απίθανο πλασέ πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της σεζόν για το 0-1 και στο 20′ ο ίδιος παίκτης με πέναλτι το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε έγραψε το 0-2. Οι Γάλλοι, παράλληλα, έμειναν με 10 παίκτες σε αυτή τη φάση λόγω αποβολής του Παλουά, με τους Ιταλούς να νιώθουν σίγουροι για την πρόκριση και να βάζουν και τρίτο γκολ, στο 78′, με κεφαλιά -ποιου άλλου;- του Ντι Μαρία.

Την ίδια ώρα, στην Ολλανδία η Αϊντχόφεν υποδέχθηκε τη Σεβίλλη από την οποία είχε χάσει με 3-0 στο πρώτο παιχνίδι και δεν κατάφερε να το ανατρέψει. Κατάφερε, όμως, να πάρει νίκη γοήτρου -αλλά και για τους βαθμούς της UEFA και τα λεφτά- αφού με γκολ των Ντε Γιονγκ (77′) και Σίλβα (95′) επικράτησε με 2-0. Στους «16» της διοργάνωσης, επομένως, οι Ισπανοί, όπως και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία μετά το εντός έδρας 1-1 με τη Μίντιλαντ πήγε στη Δανία και τη συνέτριψε με 4-0 χάρη σε γκολ των Κοάτες (21′), Γκονσάλβες (50′, 77′) και αυτογκόλ του Γκάρτενμαν (85′).