Το αυτογκόλ του Νάτσο και το χαμένο πέναλτι του Ασένσιο καταδίκασαν τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ήττα με 1-0 από τη Μαγιόρκα στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της La Liga, με την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι να κινδυνεύει πλέον να μείνει στο -8 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, η οποία το βράδυ της Κυριακής (5/2) υποδέχεται τη Σεβίλλη.

Το παιχνίδι στράβωσε πριν καν αρχίσει για τη Ρεάλ αφού ο Κουρτουά ένιωσε ενοχλήσεις στην προθέρμανση και έμεινε εκτός 11άδας, για να έρθει νωρίς και συγκεκριμένα στο 11′ το δεύτερο σημάδι ότι η μέρα δεν ήταν καλή για τους Μαδριλένους: Σέντρα του Ντάνι Ροντρίγκεθ και από το κεφάλι του Νάτσο η μπάλα πήγε στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0 με αυτογκόλ.

Η ομάδα του Αντσελότι προσπάθησε αλλά δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πρώτο ημίχρονο, μπορούσε όμως να ισοφαρίσει στο δεύτερο, κερδίζοντας πέναλτι στο 57′ για να ανατροπή του Βινίσιους από τον Ραΐκοβιτς. Πέναλτι που εκτέλεσε, τελικά, στο 60′ αλλά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Μαγιόρκα.

Το 1-0, επομένως, παρέμεινε και δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τη Μπαρτσελόνα να έχει πλέον μεγάλη ευκαιρία για να πάρει διαφορά που θα τη μετατρέψει σε φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.