Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’, βγήκε στους δρόμους για να πανηγυρίσει τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής ομάδας της χώρας του όταν νίκησε στα πέναλτι την Ισπανία (3-0, 0-0 κ.δ., παρ.) και προκρίθηκε στους «8» του Μουντιάλ 2022. Μετά την πρόκριση επί της Πορτογαλίας (1-0) έμεινε στο παλάτι. Αυτό δεν σημαίνει πως το χάρηκε λιγότερο. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας ήδη σκέφτεται το… δώρο που θα κάνει στον προπονητή Ουαλίντ Ρεγκραγκί και τους παίκτες του.

Πριν από αυτό θα πρέπει να αποφασίσει αν θα πάει στην Ντόχα για να βρεθεί στο «Al Bayt Stadium» όπου θα διεξαχθεί ο ημιτελικός με τη Γαλλία (14/12, 21:00). Ο Εμίρης του Κατάρ, Αλ Τάνι, τον έχει καλέσει. Στα επίσημα θα βρεθεί και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει κάτι επίσημο, όπως και δεν υπάρχει για το πριμ που θα δώσει ο ίδιος σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και θα είναι… έξτρα απ’ αυτό που θα πάρουν οι παίκτες από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μαρόκου. Στη χώρα, πάντως, όλα τα σενάρια περιέχουν πολλά εκατομμύρια και ίσως και κάποια ανταμοιβή που δεν θα έχει να κάνει με χρήματα.

Πόσα εκατομμύρια έχει εξασφαλίσει το Μαρόκο

Πριν αρχίσει το Μουντιάλ 2022, οι ποδοσφαιριστές του Μαρόκου συμφώνησαν με την ΠΟ να πάρουν από 91.000 ευρώ ο καθένας από τους 26 της αποστολής για την πρόκριση. Μικρό το ποσό αν σκεφτεί κανείς πως το Μαρόκο πήρε 11,6 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

Πλέον, όμως, το ποσό έχει… εκτοξευθεί. Με τη συμμετοχή στην 4άδα, η ΠΟ έχει σίγουρα 23,7 εκατομμύρια ευρώ που είναι το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχεί σε όποια τερματίσει στην 4η θέση. Η 3η θέση δίνει 25,6 εκατομμύρια ευρώ, η δεύτερη 28,4 και η κατάκτηση σχεδόν 40.

Η ΠΟ περιμένει να ολοκληρωθεί η απίστευτη πορεία της ομάδας του Ουαλίντ Ρεγκραγκί για να δει τί ποσό θα πάρει από τη FIFA και έπειτα πως θα μοιραστεί. Είναι δεδομένο, όμως, στο περιβάλλον της ομάδας πως περιμένουν και… δωράκι από τον Μοχάμεντ ΣΤ’.