Το ξέφρενο πάρτι στη Ραμπάτ, σε άλλες πόλεις του Μαρόκου, αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις με ισχυρή μαροκινή κοινότητα συνεχίζεται μετά την πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ 2022 έπειτα από τη νίκη με 3-0 επί της Ισπανίας στα πέναλτι.

Στη Ραμπάτ, στο μεταξύ, οι πολίτες που πανηγύριζαν την ιστορική επιτυχία της εθνικής ομάδας του Ουαλίντ Ρεγκραγκί επί της «Λα Ρόχα» έγιναν μάρτυρες και μιας μεγάλης έκπληξης… Ο βασιλιάς του Μαρόκου, Μοχάμεντ ΣΤ’, βγήκε κι αυτός στους δρόμους προκειμένου να πανηγυρίσει με τους υπόλοιπους Μαροκινούς και να μοιραστεί μαζί τους μια τέτοια μοναδική στιγμή. Άλλωστε το Μαρόκο δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ στη ζωή του στα προημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου και έγινε μόλις η 4η αφρικανική χώρα που το καταφέρνει στα χρονικά του θεσμού.

Καθισμένος στη θέση του συνοδηγού σε ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού και με τα μέλη της ασφαλείας του να το έχουν περικυκλωμένο ο βασιλιάς ακολούθησε την ίδια διαδρομή με τους υπόλοιπους Μαροκινούς κουνώντας μια σημαία της χώρας από το παράθυρο ενώ το κοινό τον επευφημούσε.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ είναι μεγάλος λάτρης του ποδοσφαίρου και μέχρι στιγμής έχει προσπαθήσει δύο φορές να πείσει τη FIFA να δώσει στη χώρα του τη διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μαρόκο κατέθεσε υποψηφιότητες το 2010 και το 2026. Στην πρώτη περίπτωση τη διοργάνωση πήρε η Νότια Αφρική και τη δεύτερη οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Μεξικό. Πριν την άνοδό του στην εξουσία, η χώρα είχε καταθέσει άλλες δύο υποψηφιότητες – το 1994 που έχασε από τις ΗΠΑ, αλλά και το 1998 που το Μουντιάλ έγινε στη Γαλλία.

Στα πλάνα της χώρας ήταν να καταθέσει υποψηφιότητα και για το 2030, είτε μόνη της είτε από κοινού με την Ισπανία και την Πορτογαλία, αλλά τους τελευταίους μήνες αυτή η πιθανότητα έχασε… δύναμη, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία ένωσαν τις δυνάμεις τους με την Ουκρανία. Τώρα, μετά την πορεία της εθνικής ομάδας δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εξεταστεί εκ νέου.