Πολλοί είναι οι παίκτες που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό για την ενίσχυσή του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ένας από αυτούς είναι και ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ Ντέκο.

Ο ατζέντης του Ντέκο είναι ο ίδιος που εκπροσωπεί και τον Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο Ζόρζε Μέντεζ, ο οποίος πρόσφατα είχε δηλώσει: «Εμπιστεύομαι τον Κάρλος Φρέιτας», αναφερόμενος τον τεχνικό διευθυντή του Παναθηναϊκού.

Με έντονο το… «πορτογαλικό λόμπι» στον φετινό Παναθηναϊκό άλλωστε, πολλοί υποστηρίζουν ότι θα έρθει παίκτης από την Πορτογαλία. Κάτι που δεν είναι απαραίτητο να συμβεί όπως λένε στην ΠΑΕ. Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο ενός ονόματος σαν του Ντέκο… μόνο απαρατήρητο δεν πρόκειται  να περάσει.

Φυσικά, σε μία τέτοια περίπτωση, πολλά είναι αυτά που θα πρέπει να ερευνηθούν. Ο παικταράς των Μπαρτσελόνα, Τσέλσι και Πόρτο διανύει το 33ο έτος της ηλικίας του, και για να αφήσει το σπίτι του στην Βραζιλία και την Φλουνινένσε για επιστροφή στην Ευρώπη για χάρη του Παναθηναϊκού… θα χρειαστεί ένα ισχυρό κίνητρο. Ο σύλλογός του λογικά δεν έχει πρόβλημα να τον αποχωριστεί και να ξεφορτωθεί το βαρύ (για τα δεδομένα της Λ.Αμερικής) συμβόλαιό του (300.000 ευρώ περίπου το χρόνο). Ο Παναθηναϊκός για το μισό χρόνο θα μπορούσε ίσως να του προσφέρει  περισσότερο από τα διπλάσια.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει γίνει επίσημη κρούση από τους «πράσινους» για την περίπτωσή του, ενώ δεν έχει διερευνηθεί σε τι αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται αλλά και αν έχει όρεξη να συμμετέχει σε έναν Ευρωπαϊκό σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό (όπως ο ΠΑΟ) ή έχει… αράξει περιμένοντας να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Πάντως, αν ο ίδιος ενδιαφέρεται και τελικώς έρθει, σίγουρα θα πρόσθετε άλλη αίγλη στο ρόστερ και θα συμμάζευε κατά πολύ τη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Όσο για τον Σισέ… θα ήταν ο πιο ευτυχισμένος επιθετικός του κόσμου!

Πηγή: gazzetta.gr