Ο Ολυμπιακός έχει διάφορα αγωνιστικά θέματα που θα πρέπει να λύσει και ένα από τα πιο σημαντικά είναι αυτό της αμυντικής λειτουργείας του, αφού το γεγονός ότι έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του μόνο στα 4 από τα 18 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν επιβεβαιώνει το πρόβλημα, με τον Μίτσελ να πιστεύει ότι η λύση μπορεί να βρεθεί μέσω μιας… εσωτερικής μεταγραφής.

Από την αρχή της φετινής αγωνιστικής περιόδου οι Πειραιώτες έχουν σταθερά ένα σοβαρό θέμα: Δέχονται γκολ σχεδόν σε κάθε αγώνα. Δέχονται φάσεις. Ειδικά με αντιπάλους καλές, δυνατές ομάδες, οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύονται πάρα πολύ να τους κρατήσουν μακριά από την εστία τους, να τους μπλοκάρουν. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι λύσεις, αριθμητικά τουλάχιστον, δεν έλειπαν. Στη συνέχεια, όμως, μειώθηκαν κι αυτές. Ο Μανωλάς έφυγε, ο Μπα μπήκε στο στόχαστρο του κόσμου, γενικά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε καθόλου.

Λογικό είναι, επομένως, ο Μίτσελ να ψάχνει λύση σε αυτό το πρόβλημα και με τον Ιανουάριο να αργεί ακόμη, όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός προπονητής θα προχωρήσει σε μια εσωτερική αλλαγή. Μια αλλαγή που θα έχει ως αποτέλεσμα ο Γιαν Εμβιλά να μην υπολογίζεται μόνο χαφ πλέον αλλά και σαν κεντρικός αμυντικός. Πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενε και ο ίδιος. Και ναι μεν δεν είναι και ό,τι καλύτερο αυτό για τον Γάλλο, φαίνεται όμως πως είναι η καλύτερη εσωτερική λύση αφού μπορεί να ανταποκριθεί περισσότερο από τους συμπαίκτες του σε έναν τέτοιο ρόλο.

Οι ενθαρρυντικές εμφανίσεις και οι σκέψεις του… Μαρτίνς

Ο Γιαν Εμβιλά

Αυτό, το γεγονός δηλαδή ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα στην άμυνα από ό,τι άλλοι παίκτες της ομάδας, το έδειξε ο Εμβιλά σε τρεις περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα. Ο Ολυμπιακός δεν δέχθηκε κανένα γκολ όσο ο Γάλλος ήταν στόπερ κόντρα στην Καραμπάγκ, δεν απειλήθηκε καθόλου όσο ο Γάλλος γύρισε στην άμυνα κόντρα στον ΟΦΗ, δεν ένιωσε κάποιο κίνδυνο ούτε από τον ΠΑΟΚ από τη στιγμή που πήρε θέση στο κέντρο της άμυνας. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι ο Εμβιλά ήταν… γεννημένος στόπερ και το ανακάλυψε τώρα. Καμία σχέση. Απλά, τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος στο ρόστερ για αυτόν τον ρόλο.

Και αυτό είναι κάτι που δεν το πιστεύει μόνο ο Μίτσελ. Αυτό το πίστευε και ο Πέδρο Μαρτίνς για τον Γάλλο. Θεωρούσε, δηλαδή, ότι είναι παίκτης που μπορεί να παίξει στην άμυνα και γι’ αυτό τον είχε χρησιμοποιήσει εκεί κάποιες φορές, αλλάζοντας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα αποτελέσματα, όμως, δεν ήταν τέτοια ώστε να πειστεί οριστικά ο Πορτογάλος προπονητής. Αυτό, όμως, ήταν τότε. Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος ως ομάδα που δεν έχει τη σιγουριά των προηγούμενων χρόνων.

Είναι αναγκασμένος, επομένως, ο προπονητής του να… πειραματιστεί σε κάποια θέματα, ελπίζοντας ότι αυτό δεν θα προκαλέσει έξτρα προβλήματα.