Πώς ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με το σύστημα 4-4-1-1. Βασικός γκολκίπερ ήταν ο Πάρντο. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μέλμπεργκ και Μοντέστο. Δεξί μπακ ήταν ο Τοροσίδης και αριστερό ο Χολέμπας.
Στο κέντρο έπαιζαν οι Ντουντού και Ιμπαγάσα. Δεξιά ήταν ο Ρόμενταλ και αριστερά ο Ζαϊρί. Κρυφός κυνηγός ήταν ο Φουστέρ και μοναδικός προωθημένος ο Μιραλάς.

Από την άλλη ο Ατρόμητος κατέβηκε με σχήμα 4-2-3-1. Γκολκίπερ ήταν ο Μιχαηλίδης. Στόπερ άρχισαν οι Ολιβέιρα και Μπαζίνσκι. Αριστερό μπακ ήταν ο Βινιάλ και δεξί μπακ ο Νάστος.
Στο κέντρο ήταν οι Νεμπεγλέρας και Φαβάλι, με τον Τάτο να είναι πιο μπροστά ως κρυφός κυνηγός. Δεξί χαφ ήταν ο Καραγκούνης και αριστερό ο Σαγκανόφσκι. Μοναδικός προωθημένος στην επίθεση ήταν ο Καμαρά.

Ατυχία για Ρόμενταλ

Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος στο ξεκίνημα του αγώνα. Και αυτό γιατί τραυματίστηκε ο Ρόμενταλ στο 15ο λεπτό και έδωσε τη θέση του στον Πάντελιτς. Έτσι στα δεξιά πέρασε ο Φουστέρ, ο Μιραλάς υποχρεώθηκε να πάει στα αριστερά μαζί με τον Ζαϊρί και ο Σέρβος μπήκε στην κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι άσκησαν από την αρχή μεγάλη πίεση στους αντιπάλους τους. Ωστόσο το μόνο που κατάφεραν ήταν ένα τετ α τετ του Φουστέρ στο 20ό λεπτό, που όμως δεν είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Φωνές για κόκκινη στον Ολιβέιρα

Στο 28ο λεπτό ο Ολιβέιρα έκανε σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Φουστέρ, χτυπώντας τον με τον αγκώνα και στον Ολυμπιακό φώναξαν έντονα για κόκκινη κάρτα. Ο παίκτης του Ατρομήτου τελικά δέχθηκε κίτρινη από τον ρέφερι Θάνο και όχι κόκκινη όπως θα έπρεπε. Στο 32ο λεπτό ο Μιραλάς ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τον Πάντελιτς θα κάνει το σουτ, όμως ο Μιχαηλίδης θα πει όχι.

Πάλι ο Φουστέρ και πάλι με πέναλτι!

Ο Νταβίντ Φουστέρ ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να ξανασκοράρει από τη… βούλα του πέναλτι για το 1-0. Στο 33’ ο Μιραλάς -και ενώ λίγο πριν ο Ιμπαγάσα είχε δοκάρι σε προσπάθειά του- κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του από τον Τάτο και ένα λεπτό μετά ο Ισπανός έχοντας επίδεσμο στο κεφάλι του από το αντιαθλητικό χτύπημα του Ολιβέιρα το εκτέλεσε εύστοχα. Μάλιστα, εν συνεχεία πανηγύρισε κάνοντας με τα χέρια του το σχήμα της καρδιάς.

Ο… συνήθης ύποπτος για το 2-0!

Στο 36’ ο Φουστέρ θα πασάρει στον Ζαϊρί που με τη σειρά του θα δώσει την μπάλα στον Μιραλάς. Ο Βέλγος θα μπει μες στη μικρή περιοχή και από πλάγια θέση θα κάνει με πολύ ωραίο πλασέ το 2-0.

Στο 39’ ο Μιραλάς θα σουτάρει ξανά, αλλά η μπάλα δεν θα του κάνει το χατίρι και θα πάει στο δοκάρι. Ο Βαλβέρδε πάντως έκανε και άλλη εσωτερική αλλαγή πριν τελειώσει το πρώτο μέρος, βάζοντας τον Ζαϊρί δεξιά και περνώντας ξανά τον Φουστέρ σε ρόλο κρυφού κυνηγού. Από εκεί και πέρα όμως, στο 43’ ο Σαγκανόφσκι είχε καλή στιγμή με ένα σουτ του που όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 45’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Πάντελιτς.

Τι συνέβη στην επανάληψη

Με όρεξη μπήκε και στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός και μάλιστα στο πρώτο 10λεπτο είχε δύο καλές στιγμές με τον Φουστέρ για να βάλει και άλλο τέρμα στον Ατρόμητο. Ο Δώνης από μέρους του, θέλοντας να δώσει πιο επιθετική πνοή στην ομάδα του, έριξε στο ματς τον Αναστασάκο.

Οι Περιστεριώτες άρχισαν να πιέζουν για ένα γκολ ενώ έκαναν και φάσεις λίγο πριν από τη συμπλήρωση του πρώτου 15λέπτου της επανάληψης. Στο 59’ λοιπόν χάθηκε μεγάλη διπλή ευκαιρία του Ατρομήτου.
Αρχικά την κεφαλιά του Αναστασάκου έδιωξε ο Μοντέστο πάνω στη γραμμή, στη συνέχεια ο Φαβάλι προσπάθησε να σουτάρει, όμως η μπάλα κόντραρε πάλι στον Γάλλο αμυντικό και κατέληξε κόρνερ. Η… απάντηση του Βαλβέρδε ήταν να βγάλει ένα επιθετικογενή παίκτη, τον Κέβιν Μιραλάς, για να βάλει άλλον έναν μέσα στο παιχνίδι, τον Κρίστιαν Νέμεθ.

Αποβολή Ντουντού για αγκωνιά

Στο 68ο λεπτό ο Ντουντού θα δει την κόκκινη κάρτα για χτύπημα πάνω στον Τάτο, υπόδειξη που πάντως κρίνεται υπερβολικά αυστηρή. Έτσι ο Βραζιλιάνος -που χτύπησε με αγκωνιά στον αέρα τον αντίπαλό του- θα αφήσει τον Ολυμπιακό με 10 παίκτες.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αξιοποιήσει την αριθμητική του υπεροχή, όμως δεν τα κατάφερε αν και έβγαλε κάποιες φάσεις, όπως το σουτ του Τάτου στο 78ο λεπτό που πέρασε λίγο άουτ. Γενικά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν αρκετά, αλλά δίχως ουσία. Ο Ολυμπιακός από την άλλη δεν μπορούσε να ανέβει πιο ψηλά, καθότι δεν ήθελε να ρισκάρει.

Γκολ ο Φαβάλι και 2-1

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (93′) ο Ατρόμητος κατάφερε να σκοράρει με σουτ του Φαβάλι μετά την ωραία πάσα του Μπαζίνσκι, τον οποίο είχε τροφοδοτήσει προηγουμένως ο Καμαρά. Μοιραία το ματς έληξε 2-1.

Man of the match: Ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος άσος κέρδισε ένα πέναλτι ενώ έβαλε και γκολ, οδηγώντας και πάλι τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση της νίκης. Γενικότερα ήταν για άλλο ένα ματς πολύ επικίνδυνος και κινητικός όπου και αν έπαιξε.

Αδύναμος κρίκος
: Από τον Ατρόμητο ήταν ουκ ολίγοι εκείνοι που δεν στάθηκαν στο ύψος τους κόντρα στον Ολυμπιακό. Αυτός βέβαια που είναι ο μοιραίος παίκτης είναι ο Τάτος λόγω του πέναλτι που έκανε. Σχετικά με τον γηπεδούχο της αναμέτρησης, ο Ντουντού δεν ήταν όσο καλός έπρεπε, κάνοντας αρκετά λάθη και εκτός αυτού αποβλήθηκε.

Στο ύψος του
: Από πλευράς Ολυμπιακού ο Ιμπαγάσα έκανε καλό παιχνίδι και δημιουργικά και επιθετικά. Θετικό πρόσωπο έδειξε και ο Φουστέρ που εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι του Μιραλάς, όπως και ο Ζαϊρί που μεταξύ άλλων έβγαλε ασίστ για γκολ, ενώ η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα. Όσον αφορά τον Ατρόμητο, ο Νεμπεγλέρας ήταν εκείνος που προσπάθησε αρκετά και πήγε σχετικά καλά. Στα συν των Περιστεριωτών και ο Φαβάλι με το γκολ που σημείωσε.

Η γκάφα: Ανήκει στον Τάτο στη φάση του πέναλτι. Ανέτρεψε βλακωδώς τον Μιραλάς και έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να πάρει το προβάδισμα. Γκάφα έκανε και ο Ντουντού με το χτύπημά του πάνω στον Τάτο, που οδήγησε στην αποβολή του.

Το στραγάλι: Ο διαιτητής Θάνος έκανε πολλά λάθη στον αγώνα, μοιάζοντας να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θα έπρεπε να είχε αποβάλει τον Ολιβέιρα για την αγκωνιά του πάνω στον Φουστέρ. Ελέγχεται και για άλλες φάσεις, όπως τα δύο τετ α τετ που έκοψε στον Ατρόμητο σε Καμαρά και Καραγκούνη, που ήταν δύο φάσεις για γκολ, ενώ και στην αποβολή του Ντουντού εξάντλησε την αυστηρότητά του. Γενικά υπέπεσε σε σφάλαμτα και για τις δύο ομάδες.

Το ταμείο του Gazzetta
: Ο Ατρόμητος άντεξε στο Καραϊσκάκη μέχρι τη φάση του πέναλτι. Από εκεί και έπειτα λύγισε και ηττήθηκε και δίκαια αλλά και φυσιολογικά, αν και δημιούργησε κάποιες φάσεις για γκολ. Ο Ολυμπιακός δίχως να πιάσει την καλύτερη δυνατή απόδοση, έπαιξε καλά κατά διαστήματα και έτσι πήρε ακόμη ένα… τρίποντο στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες κράτησαν το αποτέλεσμα ακόμη κι όταν έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντουντού και δέχθηκαν πίεση από τον Ατρόμητο.

Ολυμπιακός: Πάρντο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Ζαϊρί (72’ Ουρτάδο), Μιραλάς (61’ Νέμεθ), Φουστέρ, Χολέμπας, Ρόμενταλ (15’ λ.τ. Πάντελιτς), Τοροσίδης.
Ατρόμητος: Μιχαηλίδης, Νάστος (75’ Περόνε), Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Φαβάλι, Βινιάλ, Σαγκανόφσκι (57’ Αναστασάκος), Καραγκούνης (71’ Σαρμιέντο), Τάτος, Ολιβέιρα.

πηγή: gazzetta.gr