Συμφώνησε, υπέγραψε, ανακοινώθηκε, αποθεώθηκε από τους οπαδούς στο Καραϊακάκη σε μια βραδιά που παρακολούθησε όλος ο πλανήτης και τώρα πλέον αρχίζει η δουλειά για τον Μαρσέλο στον Ολυμπιακό, ο οποίος υπολογίζει ότι ο Βραζιλιάνος άσος θα είναι στο 100% από όλες τις απόψεις μετά τη διακοπή τέλη Σεπτεμβρίου λόγω των εθνικών ομάδων.

Το αυριανό (8/9) παιχνίδι των ερυθρόλευκων με τη Ναντ στη Γαλλία για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League είναι το πρώτο τους μετά την άφιξη του Μαρσέλο στην Ελλάδα. Ο 34χρονος αριστερός μπακ, φυσικά, δεν βρίσκεται στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Κάρλος Κορμπεράν, όπως δεν θα βρίσκεται ούτε σε αυτή για το επόμενο ή για το μεθεπόμενο. Γενικά, οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα πρέπει να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να τον δουν στο γήπεδο με τη φανέλα της ομάδας τους έτοιμο να αγωνιστεί και αυτό είναι κάτι που δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, άλλωστε, ο Μαρσέλο ήταν ελεύθερος. Δεν έκανε, επομένως, προετοιμασία με καμία ομάδα και αυτό είναι λογικό να τον έχει αφήσει πίσω, όσο κι αν γυμναζόταν ο ίδιος καθημερινά. Ο Βραζιλιάνος, όπως λένε οι Ισπανοί, όπως δείχνει η 15ετής παρουσία του στη Ρεάλ Μαδρίτης και όπως ειπώθηκε και στο σχετικό podcast του Newsbeast για τη μεγάλη μεταγραφή, είναι παίκτης που πάντα λάτρευε και λατρεύει την προπόνηση, τη δουλειά. Όταν όμως δεν δουλεύεις με μια ομάδα, όταν δεν είσαι σε μια ομάδα για να ακολουθείς καθημερινά το πρόγραμμα προπόνησης, είναι λογικό να μην είσαι στο επίπεδο των άλλων, όσο κι να δουλεύεις μόνος σου.

Μαρσέλο Βιέιρα

Ετοιμος σε λίγες εβδομάδες

Έτσι, ο Μαρσέλο άρχισε ήδη ατομικές προπονήσεις στο Ρέντη και συνεχώς θα ανεβάζει τον ρυθμό, μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο. Πότε θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ο Βραζιλιάνος θα είναι έτοιμος τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε, δηλαδή, που υπάρχει η διακοπή λόγω εθνικών ομάδων. Γεγονός που ευνοεί την κατάσταση, αφού κερδίζει λίγο χρόνο ακόμη για να είναι 100% έτοιμος να μπει στο γήπεδο για να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι.

Αυτό θα συμβεί αρχές Οκτωβρίου και φυσικά δεν ανυπομονεί μόνο ο κόσμος του Ολυμπιακού αλλά και ο ίδιος ο παίκτης, ο οποίος έχει ενθουσιαστεί με την υποδοχή που του έγινε. Μια υποδοχή που μπορεί να άγχωνε κάποιον άλλο, αλλά με τον Μαρσέλο δεν ισχύει αυτό. Αντιθέτως, ήταν μια υποδοχή που τον τρέλανε και επειδή σέβεται το όνομά του και την ιστορία του θέλει να είναι 100% έτοιμος όταν θα μπει στο γήπεδο. Κι ας μην έχει ο ρυθμός στο ελληνικό πρωτάθλημα καμία σχέση με αυτόν στον οποίο είχε συνηθίσει 15 χρόνια στην Ισπανία.