Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Πέμπτη (8/9) τη Ναντ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League και ο Κριστιάν Καρεμπέ έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην πόλη από όπου ξεκίνησε την καριέρα του αλλά ως αντίπαλος πλέον, μιλώντας στους συμπατριώτες του για τις υψηλές φιλοδοξίες των Πειραιωτών.

Η Ναντ ήταν η ομάδα από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του ο Γάλλος πρώην χαφ, πριν πάει στην Ιταλία για τη Σαμπντόρια, οπότε ο αγώνας της Πέμπτης ήταν μια καλή ευκαιρία για να μιλήσει στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, αναφερόμενος στο παρελθόν και στο παρόν.

«H Ναντ μου έδωσε τα πάντα. Είναι μια από τις εκπλήξεις που μπορεί να σου επιφυλάσσει το ποδόσφαιρο. Σου κλείνει το μάτι η μοίρα», είπε για το γεγονός ότι επιστρέφει στην πόλη, για να μιλήσει στη συνέχεια για τον Ολυμπιακό.

«Στόχος μου ήταν να φέρω σταθερότητα στον σύλλογο, ένα όραμα που μοιραζόμαστε με τον πρόεδρο, μία οικονομική σταθερότητα, αλλά και στο αθλητικό κομμάτι. Η επιτυχία είναι 100% και πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι. Είμαστε το παράδειγμα στην Ελλάδα που θα μπορούσε να εμπνεύσει και άλλους συλλόγους ώστε να έχουν τα ίδια στάνταρ και να ανέβουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οταν βλέπεις το πρωτάθλημα, τους ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν, τους διεθνείς… Η Ελλάδα πήρε το Euro το 2004, οπότε κάτι υπάρχει εδώ», τόνισε ο Καρεμπέ, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά τον στόχο των ερυθρόλευκων την Πέμπτη.

«Στον τελικό του Europa League και, γιατί όχι, να το κατακτήσουμε»

«Ερχόμαστε για να νικήσουμε. Για εμένα θα είναι δύσκολα. Είμαι όμως εδώ με την ομάδα μου τον Ολυμπιακό και ερχόμαστε να νικήσουμε και να παλέψουμε για την πρόκριση».

Ο Καρεμπέ δεν περιορίστηκε εκεί, όμως, αλλά αναφέρθηκε και στον… πιο μεγάλο στόχο του Ολυμπιακού, ο οποίος είναι η παρουσία στον τελικό του Europa League. «Πάντα βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Θέλουμε να πάμε στον τελικό του Europa League και γιατί όχι να το κατακτήσουμε, αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε και τη μεταγραφή του Μαρσέλο: «Κανείς δεν το πίστευε. Είναι μαγικό…»,