Ο Ματίας Αλμέιδα έχει κερδίσει τους παίκτες της ΑΕΚ όχι μόνο με τον τρόπο που δουλεύει αλλά και με τον χαρακτήρα του και το γιατί συμβαίνει αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς διαβάζοντας και τη βοήθεια που προσπαθεί να δώσει στον Εσεκιέλ Σιριλιάνο, πρώην παίκτη του στη Ρίβερ Πλέιτ, ο οποίος συνελήφθη για απόπειρα ένοπλης ληστείας, παράνομη κατοχή όπλου και ενδοοικογενειακή βία.

Από την πρώτη στιγμή όταν ανέλαβε την ΑΕΚ, ο Αργεντίνος προπονητής έδωσε μεγάλη σημασία στις διαπροσωπικές σχέσεις. Στο να γίνει η ομάδα μια οικογένεια. Και αυτό δεν είναι κάτι που το θέλει μόνο τώρα, αλλά πάντα το επιδιώκει σε όλες τις ομάδες του.

Και αν σκεφτούμε ότι ο Πινέδα ήθελε σαν τρελός να έρθει -και ήρθε- στην Ένωση επειδή είχε συνεργαστεί με τον Αλμέιδα στο Μεξικό, προκύπτει εύκολα το συμπέρασμα ότι ο Αργεντίνος κερδίζει τους παίκτες του. Και ενδιαφέρεται πάντα γι’ αυτούς, όπως αποδεικνύει η περίπτωση Σιριλιάνο.

Αυτός λοιπόν, ο οποίος είναι 30χρονος Αργεντίνος ποδοσφαιριστής με θητεία στη Ρίβερ Πλέιτ, όπου είχε προπονητή τον Αλμέιδα, συνελήφθη για απόπειρα ένοπλης ληστείας, παράνομη κατοχή όπλου και ενδοοικογενειακή βία. Πράξεις όλες αυτές που έγιναν, όπως αναφέρει η οικογένειά του, επειδή παρουσιάζει σημάδια κατάθλιψης και σχιζοφρένειας.

Έτσι, όπως αναφέρουν τα αργεντίνικα ΜΜΕ, ο Αλμέιδα αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό του και ζήτησε από την προσωπική του ψυχολόγο, η οποία τον είχε βοηθήσει στο παρελθόν όταν έπασχε ο ίδιος από κατάθλιψη, να αναλάβει τον Σιριλιάνο και τον βοηθήσει ώστε να βρει ξανά τον εαυτό του.

Μια κίνηση που δεν προκαλεί εντύπωση στους Αργεντίνους πάντως, αφού ο Αλμέιδα κινητοποιείται πάντα τόσο για πρώην παίκτες του όσο και για να βοηθήσει όσο μπορεί, μιλώντας και από την προσωπική του εμπειρία, στη μάχη κατά της κατάθλιψης.