Μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει τη Euroleague στο Βελιγράδι, η σεζόν όμως έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό που στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας καθαρίζοντας με 3-0 τον Παναθηναϊκό στη σειρά των τελικών, με την αισιοδοξία ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου να μη λείπει αφού η ομάδα έχει κάνει ήδη τον προγραμματισμό της.

«Νομίζω πως είμαστε καλά, οι περισσότεροι παίκτες δεσμεύονται με συμβόλαια και για την επόμενη σεζόν, δεν θα χρειαστούν πολλές αλλαγές, λίγες προσεγμένες προσθήκες θα πρέπει να γίνουν και του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι», έλεγε ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά την ολοκλήρωση του Final-4 της Euroleague. Ένα Final-4 που ήταν η απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο προσκήνιο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Και είναι γεγονός πως ο προπονητής του δεν έλεγε ψέματα αλλά την αλήθεια.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν φέτος μια ομάδα που ήξερε ότι έχει μέλλον. Είχαν/έχουν μια ομάδα με παίκτες που ξέρουν ότι το μέλλον τους, το άμεσο τουλάχιστον, είναι στον Πειραιά. Γιατί οι περισσότεροι παίκτες όντως δεσμεύονται με συμβόλαια και στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ δεν έχουν καμία διάθεση να σπάσουν κάποια από αυτά. Έτσι, οι αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ των Πειραιτών θα είναι ελάχιστες. Για την ακρίβεια, με βάση τα σημερινά δεδομένα, θα είναι τουλάχιστον τρεις και μάξιμουμ τέσσερις.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας

Οι 3 που φεύγουν και ο αμφίβολος

Μία μέρα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, λοιπόν, τα ρεπορτάζ αναφέρονται στην επόμενη μέρα. Στο ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα φύγουν και ποιοι είναι στο 50%-50%. Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα, είναι η εξής: Τρεις παίκτες είναι σίγουρο ότι θα φύγουν από τον Ολυμπιακό και ένας είναι στο 50%-50%, με την επιθυμία των ανθρώπων των Πειραιωτών να είναι η παραμονή του. Έχουμε και λέμε λοιπόν…

Οι τρεις που θα φύγουν είναι οι εξής: Κουίνσι Έισι, Χασάν Μάρτιν και Λίβιο Ζαν Σαρλ. Τα συμβόλαιά τους λήγουν στο τέλος του μήνα και στην ερυθρόλευκη ΚΑΕ δεν σκοπεύουν να τα ανανεώσουν. Ο λόγος, προφανής: Δεν έπεισαν τον Μπαρτζώκα ότι αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία, ότι αξίζουν να παραμείνουν στο ρόστερ μιας ομάδας που δεν έχει ως στόχο μόνο το πρωτάθλημα αλλά να είναι και του χρόνου στο Final-4 της Euroleague. Να είναι εκεί με καλύτερες πιθανότητες για την κατάκτηση του τροπαίου, σε σχέση με φέτος.

Ο Ολυμπιακός, επομένως, θα αναζητήσει τους αντικαταστάτες τους χωρίς άγχος. Τέτοιο υπάρχει μόνο για την περίπτωση του «αμφίβολου», αυτού που δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει, αν και η ομάδα τον θέλει. Ο λόγος για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος είναι απολύτως ικανοποιημένος από όσα ζει στους Πειραιώτες αλλά δεν έχει κρύψει και την επιθυμία του να επιστρέψει στο ΝΒΑ.

Άρα, στον Πειραιά δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο από το να περιμένουν για να δουν αν ο Αμερικανός θα βρει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού την πρόταση που θέλει. Και με τον χρόνο να μην πιέζει ούτε τη μία ούτε την άλλη πλευρά, αυτό το θέμα δεν αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.