Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως συνέπεια διάφορες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε όλα τα επίπεδα και μία από αυτές είναι και ο αποκλεισμός της από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι θα αρχίσουν την Παρασκευή (4/3) στο Πεκίνο. Ένας αποκλεισμός που προκάλεσε την αντίδραση των Ρώσων, αφού θα προσφύγει στο CAS.

Η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) αποφάσισε τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τους Αγώνες, με τον πρόεδρό της, Άλαν Πάρσονς, να αναφέρεται στις πιέσεις που υπήρξαν. «Πολλές Ολυμπιακές Επιτροπές απειλούν να μην αγωνιστούν, θέτωντας σε κίνδυνο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό ξεφεύγει και πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των αθλητών», είπε σχετικά.

Λόγια, φυσικά, που δεν καλύπτουν τη Ρωσία, η οποία θα προσφύγει, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, στο CAS κατά της απόφασης για τον αποκλεισμό, την ίδια ώρα που ο υπουργός Αθλητισμού, Όλεγκ Ματίσιν, δήλωνε τα εξής.

«Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να καθορίσουμε τη νομική θέση μας, προκειμένου να υποβάλουμε αγωγές για την προστασία των δικαιωμάτων των αθλητών μας, ενάντια στις διακρίσεις των αθλητών με βάση την εθνικότητά τους και τη χρήση του αθλητισμού ως εργαλείου πολιτικής πίεσης».