Μια σκιέρ από την Λευκορωσία αυτομόλησε μαζί με την οικογένειά της από τη χώρα καθώς φοβόταν πως θα υποστεί αντίποινα από το καθεστώς Λουκασένκο, εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεών της. Οι αρχές της απαγόρευσαν να λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται αυτές τις μέρες στο Πεκίνο.

Ο πατέρας της και προπονητής της, Σεργκέι Ντολίντοβιτς, επτά φορές ολυμπιονίκης στο cross-country, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως η κόρη του Ντάρια Ντολίντοβιτς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της βρίσκονται πλέον στην Πολωνία. Στόχος της είναι να μπορέσει να προπονηθεί και ν’ αγωνιστεί ξανά.

Η Ντάρια Ντολίντοβιτς αν και μόλις 17 ετών θεωρείται «αντικαθεστωτική» στην Λευκορωσία μιας και η ίδια, αλλά και η οικογένειά της έλαβε μέρος σε διαδηλώσεις κατά της επανεκλογής του Προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Το Reuters, μάλιστα, πρόσφατα αποκάλυψε πως οι αρχές απαγόρευσαν στην έφηβη σκιέρ να λάβει μέρος στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Η Ντάρια έχασε το δικαίωμα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς. Δεν βλέπω την πιθανότητα να συνεχίσει την καριέρα της στη Λευκορωσία» είπε ο πατέρας της και συνέχισε: «Θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε ότι οργανώσαμε διαδήλωση και φωνάξαμε συνθήματα και μετά απλώς να μας στείλουν στη φυλακή». Πρόσθεσε: «Πριν από τρεις μήνες, δεν μπορούσα να φανταστώ, ακόμη και σε έναν εφιάλτη, ότι θα κατέληγα να εγκαταλείψω τη χώρα μου».