Στον 1ο και στον 2ο όμιλο των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 όλα κρίθηκαν την τελευταία αγωνιστική και μάλιστα στα τελευταία λεπτά. Στην Πορτογαλία η Σερβία με γκολ στο 90′ πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 και παράλληλα την απευθείας πρόκριση στέλνοντας στα μπαράζ τον Κριστιάνο Ρονάλντο και την παρέα του, ενώ στην Ισπανία ο Μοράτα σκόραρε στο 86′ και έστειλε τους «φούριας ρόχας» στο Κατάρ και τη Σουηδία στα μπαράζ.

Στο Πορτογαλία – Σερβία οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2′ με τον Σάντσες, βάζοντας πολύ δύσκολα στους φιλοξενούμενους που ήθελαν μόνο νίκη για να τερματίσουν στην 1η θέση, αφού η ισοπαλία ευνοούσε τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι ήταν πραγματική… ματσάρα, με δοκάρια, ευκαιρίες και ένταση, με τους Σέρβους να ισοφαρίζουν στο 33′ με τον Τάντιτς και να πετυχαίνουν το 1-2 στο 90′ με τον Μίτροβιτς, σοκάροντας την ομάδα των Φερνάντο Σάντος – Κριστιάνο Ρονάλντο και πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη – πρόκριση στο Μουντιάλ 2022.

Την ίδια ώρα, λίγο… πιο δίπλα, στην Ισπανία, οι «φούριας ρόχας» βολεύονταν και με την ισοπαλία κόντρα στη Σουηδία, η οποία ήθελε μόνο νίκη. Το παιχνίδι παρέμενε στο 0-0 μέχρι τα τελευταία λεπτά και οι Σκανδιναβοί πίεζαν για το γκολ, αλλά αυτό τελικά το πέτυχαν οι Ισπανοί με τον Μοράτα στο 86′ και κλείδωσαν την 1η θέση, ενώ οι Σουηδοί θα διεκδικήσουν πλέον την πρόκριση στο Μουντιάλ μέσω των αγώνων μπαράζ.

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Λουξεμβούργο – Ιρλανδία 0-3
Πορτογαλία – Σερβία 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Σερβία 20
  2. Πορτογαλία 17
  3. Ιρλανδία 9
  4. Λουξεμβούργο 9
  5. Αζερμπαϊτζάν 1

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Ελλάδα – Κόσοβο 1-1
Ισπανία – Σουηδία 1-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ισπανία 19
  2. Σουηδία 15
  3. Ελλάδα 10
  4. Γεωργία 7
  5. Κόσοβο 5