Το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πυγμαχίας Νεανίδων στη Μπούντβα του Μαυροβουνίου περνάει στην ιστορία, τελικά, ως αυτό στο οποίο η Ελλάδα είχε την καλύτερη παρουσία της ιστορίας της. Επιτυχία που οφείλεται στις Αντωνία-Φιλίππα Γιαννακοπούλου και Βασιλική Σταυρίδου, οι οποίες κατάφεραν να κατακτήσουν το μετάλλιο. Το χρυσό η πρώτη, στην κατηγορία των 54 κιλών, το ασημένιο η δεύτερη στη δική της κατηγορία και το μέλλον τους μοιάζει ευοίωνο.

Η Γιαννακοπούλου αντιμετώπισε στον τελικό την Τουρκάλα Κεβσέρ Τουτουντσού και επικράτησε εύκολα με 5-0, χαρίζοντας στην ελληνική πυγμαχία το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Μια πολύ μεγάλη, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, επιτυχία για τη Γιαννακοπούλου, η οποία πριν τρία χρόνια, στην αντίστοιχη διοργάνωση για Κορασίδες, είχε καταλάβει την 9η θέση.

Η Αντωνία - Φιλίππα Γιαννακοπούλου

Η Ελλάδα, όμως, έχει κι άλλο για να χαμογελάει. Και αυτός ο λόγος είναι το ασημένιο μετάλλιο της Σταυρίδου στη δική της κατηγορία. Η Ελληνίδα αντιμετώπισε τη Σουνίβα Χόφσταντ από τη Νορβηγία και ηττήθηκε με πτώση, χωρίς όμως αυτό να μειώνει σε κάτι την εξαιρετική παρουσία της.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.