Έπρεπε να φτάσουμε στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League για να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη η Μπαρτσελόνα, γεγονός που αποδεικνύει και την κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Για την ακρίβεια, με το 1-0 επί της Ντιναμό Κιέβου, οι μπλαουγκράνα πήραν τους πρώτους τους βαθμούς για φέτος, αφού είχαν δύο ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια τους. Την ίδια ώρα, στο άλλο παιχνίδι που έγινε νωρίς, η Σάλτσμπουργκ νίκησε με 3-1 τη Βόλφσμπουργκ και είναι στην κορυφή του ομίλου της.

Στο Καμπ Νου τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα για τη Μπαρτσελόνα: Η νίκη ήταν υποχρεωτική. Έχοντας μείνει στο μηδέν μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές των ομίλων, η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν δεν είχε περιθώρια για νέα απώλεια και όντως αυτή αποφεύχθηκε. Πώς; Με το γκολ Νο16 του Πικέ στο Champions League, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ο αμυντικός με τα περισσότερα στη διοργάνωση.

Ο στόπερ της Μπάρτσα ήταν εκεί που έπρεπε στο 36ο λεπτό για να αξιοποιήσει το γέμισμα του Ζόρντι Άλμπα, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος και τους Καταλανούς να αισιοδοξούν πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα από εδώ και πέρα.

Φουλ για «16» η Σάλτσμπουργκ

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την ίδια ώρα, η Σάλτσμπουργκ υποδέχθηκε τη Βόφσμπουργκ και πήρε τη νίκη με 3-1, με αποτέλεσμα να παραμένει στην 1η θέση του ομίλου της. Οι Αυστριακοί άνοιξαν το σκορ στο 3′ με τον Αντεγέμι και ισοφαρίστηκαν στο 15′ από τον Νμέτσα αλλά δεν πτοήθηκαν.

Με τον Οκαφόρ να «χτυπάει» δύο φορές μέσα σε 12 λεπτά, στο 65′ και στο 77′, η Σάλτμπουργκ μετέτρεψε το 1-1 σε 3-1 και πήρε το τρίποντο, συνεχίζοντας την πολύ καλή πορεία της μέχρι στιγμής.