Ευλογημένος που ανήκει στο δυναμικό του Παναθηναϊκού δήλωσε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς. Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε για το πόσο τον εξιτάρει να παίρνει την μπάλα όταν… καίει (όπως έκανε απέναντι στον ΠΑΟΚ και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του με buzzer beater) κι εμφανίστηκε έτοιμος να κάνει ό,τι περνάει απ’ το χέρι του για να δικαιώσει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που τον έφερε στο τριφύλλι.

Αφού λοιπόν ξεκαθάρισε πως είναι… πιστός στρατιώτης της Εθνικής και θα την βοηθήσει όποτε του ζητηθεί, υπογράμμισε το «μεγαλείο» του Ιβάνοβιτς ως προπονητή και έκανε σαφές πως οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν όλα τα φόντα να πάνε… ψηλά στην Ευρωλίγκα και γιατί όχι να συμμετάσχουν και στο φετινό Final-4.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της NOVA:

Για το κρίσιμο καλάθι: «Είχα και ένα μαξιλάρι ότι το παιχνίδι ήταν ισόπαλο όσον αφορά το σουτ οπότε δεν είχα άγχος. Ήταν δύσκολο βράδυ. Βρέθηκε ο πρώτος ελεύθερος παίκτης, την πέταξε έξω και είχα ελεύθερο σουτ. Δεν ήταν μέρος του σχεδιασμού, αλλά βγήκε απ’ το σύστημα».

Για τον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να ανεβαίνει το ελληνικό μπάσκετ, όσο πιο πολλές είναι οι καλές ομάδες είναι πολύ σημαντικό για όλους. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, κατάφερε να μας νικήσει στο πρωτάθλημα, σοβαρή ομάδα με καλό προπονητή».

Για το εάν θέλει την μπάλα όταν «καίει»: «Ναι τη θέλω την μπάλα, είμαι ικανός να κρίνω ένα παιχνίδι στο τέλος και είναι πολύ σημαντικό για έναν παίκτη να κρίνει έτσι έναν αγώνα. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα, αρχικά ήθελα να σιγουρευτώ εάν πρόλαβα το χρόνο και μετά θέλεις λίγα δεύτερα να το πιστέψεις. Πολλά συναισθήματα σε ένα γήπεδο μπάσκετ».

Για το αν δικαιώνει τη διοίκηση: «Είμαι πολύ τυχερός που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα. Από πέρυσι ο άνθρωπος που με διάλεξε, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, μου έδωσε μία ευκαιρία και θέλω να τον δικαιώνω και να βοηθώ την ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους της».

Για το ότι η ομάδα είναι νέα και για τον Ιβάνοβιτς: «Του αρέσει η προπόνηση και να έχει η ομάδα πλάνο και αρχές, είναι σπουδαίος προπονητής και βοηθάει και παίρνει από κάθε παίκτη το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Ο πρώτος στόχος ήταν να πάμε στο ΤΟΡ 16. Έχουμε ακόμα έναν ολόκληρο γύρο, κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για την Ευρωλίγκα: «Κοιτώντας παιχνίδι με παιχνίδι έχουμε πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλό, κάτι διαφορετικό φέτος».

Για τους νέους του Παναθηναϊκού: «Είναι ευλογία να είσαι στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τους δίνεται μία ευκαιρία και πρέπει να δουλέψουν σκληρά, τους κυνηγάνε παιδιά που θέλουν να βρεθούν στη θέση τους. Μπορούν να πετύχουν πολλά πράγματα και είναι πολύ ταλαντούχα παιδιά».

Για τα προσεχή παιχνίδια στο ΤΟΡ 16: «Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι με την Μακάμπι γιατί εάν κερδίσεις βάζεις υποψηφιότητα για ψηλά. Έρχονται σημαντικά παιχνίδια και φτιάχνουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο για τη συνέχεια».

Για την προοπτική και ένα ενδεχόμενο Φάιναλ Φορ: «Δεν ξέρω αν την ονειρεύομαι αλλά είναι ένας μακρινός στόχος που υπάρχει, είναι εκεί και με δουλειά μπορεί να επιτευχθεί. Παιχνίδι με παιχνίδι και αν είμαστε και λίγο τυχεροί είναι κάτι που μπορεί να γίνει αρκεί να το πιστέψουμε μαζί με τον κόσμο γιατί είναι ο έκτος παίκτης και μπορούμε να κάνουμε κάτι που λίγοι το είχαν στο μυαλό τους. Τα πέντε ματς μπορούν να αλλάξουν πολλά. Άμα το πιστέψεις αρκετά μπορείς να νικήσεις παντού, το πιο σημαντικό για εμάς είναι να είμαστε υγιείς».

Για την περσινή σεζόν: «Βελτιώνομαι διαρκώς και μπορώ να βοηθήσω σε διάφορους τομείς και θεωρώ ότι είμαι σε αρκετά καλό σημείο σε αυτά τα δύσκολα ματς».

Για την Εθνική: «Θέλω πολύ να είμαι εκεί, πέρυσι έζησα καινούργιες εμπειρίες, βελτιώθηκα πολύ αλλά δεν τα κατάφερα αν και το ήθελα. Φέτος ελπίζω να τα καταφέρω γιατί θέλω πολύ να βοηθήσω την Εθνική να καταφέρει γιατί όχι κάτι μεγάλο πάλι».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Θα μου άρεσε να το πάρει η Ρεάλ κάτι που έχει να γίνει χρόνια, μου αρέσει πολύ ο Κριστιάνο».

Πηγή: sport-fm.gr