Με τιμωρία της έδρας του για μία ή δύο αγωνιστικές κινδυνεύει ο Ολυμπιακός λόγω των καπνογόνων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο Καραϊσκάκη την Κυριακή και έμειναν στο 0-0, έπειτα από ένα παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις. Παράλληλα, ήταν και ένα παιχνίδι που είχε δύο διακοπές, στο ξεκίνημα του κάθε ημιχρόνου, για επτά και εννιά λεπτά αντίστοιχα, λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί από τα καπνογόνα.

Είναι ένα που προκάλεσε αναστάτωση στον Ολυμπιακό, όπως φάνηκε αρχικά από τις δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς και στη συνέχεια από την ανακοίνωση που έβγαλε η ΠΑΕ. Ανακοίνωση στην οποία απάντησε με δική της η Θύρα 7.

Τα καπνογόνα κάλυψαν τα πάντα στο γήπεδο

Κίνδυνος τιμωρίας της έδρας

Το θέμα, λοιπόν, εξακολουθεί να απασχολεί τους ερυθρόλευκους, αφού κλήθηκαν σε απολογία από το Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας, με βάση το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Άρθρο που προβλέπει τιμωρία μιας ή δύο αγωνιστικών για καπνογόνα, αναφέροντας τα εξής…

«γ) Σε περίπτωση νέας υποτροπής και επανάληψης σε επόμενο αγώνα (τρίτος), τα όρια της ως άνω χρηματικής ποινής τριπλασιάζονται και δύναται αναλόγως της εντάσεως και της βαρύτητας των περιστατικών να επιβληθεί ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές μίας (1) αγωνιστικής, έως δύο (2) αγωνιστικές, εφόσον η εισαγωγή ή/και το άναμμα των ως άνω αντικειμένων στις κερκίδες προκάλεσαν την προσωρινή διακοπή του αγώνα».

Υπενθυμίζουμε ότι τα προσεχή δύο εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού είναι κόντρα σε ΠΑΟΚ (24 Οκτωβρίου) και Ιωνικό (7 Νοεμβρίου).