Σε ένα ντέρμπι που είχε πολλή τακτική και ελάχιστες καλές φάσεις, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έμειναν στο 0-0.

Το ντέρμπι άρχισε με… διακοπή, αφού η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική από τα καπνογόνα, με συνέπεια στο 2ο λεπτό ο διαιτητής να σταματήσει το παιχνίδι μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Κάτι που έγινε επτά λεπτά αργότερα, με το ντέρμπι να… αρχίζει επιτέλους κανονικά. Και αφού άρχισε, ήρθε και η πρώτη -σχετικά- καλή φάση, στο 15′, με το φάουλ του Μπουχαλάκη και την κεφαλιά του Μπα που έφυγε άουτ.

Για πραγματικά καλή ευκαιρία, πάντως, έπρεπε να περιμένουμε ως το 24′, όταν ο Λαλά σέντραρε από δεξιά αλλά οι Α. Καμαρά δεν έπιασε όπως θα έπρεπε την κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να απειλήσουν και οι πράσινοι αλλά ο Καρλίτος άργησε να πασάρει στον Βιτάλ και η ευκαιρία χάθηκε.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο και το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, σε συνδυασμό με την καλή παρουσία των Πέρεθ και Αλεξανδρόπουλου, δημιουργούσε προβλήματα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, ο οποίος δεν μπορούσε να πλησιάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Μπρινιόλι. Έτσι, το 0-0 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ήταν φυσιολογικό, αφού από ένα σημείο κι έπειτα οι δύο ομάδες είχαν αλληλοεξουδετερωθεί…

Ένταση στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Καμία βελτίωση και 0-0…

Το ενδιαφέρον, επομένως, ήταν ακόμη μεγαλύτερο για το δεύτερο ημίχρονο, το οποίο άρχισε όπως και το πρώτο. Με αναμονή, δηλαδή, περίπου εννιά λεπτών για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα. Και όταν επιτέλους καθάρισε, είχαμε ένα παιχνίδι παρόμοιο με αυτό του πρώτου μέρους. Με τις δύο ομάδες, δηλαδή, να θέλουν αλλά να μην μπορούν να φτιάξουν καθαρή ευκαιρία.

Στο 70′, βέβαια, ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι αλλά ήταν σε… σέντρα του Λαλά που πήρε περίεργη τροχιά, για να ακολουθήσει στο 72′ μια αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, η οποία όμως ολοκληρώθηκε με λάθος του Χατζηγιοβάνη μετά την πάσα του Καρλίτος. Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ευκαιρία του ντέρμπι ήρθε στο 77′ και ήταν για τους ερυθρόλευκους αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σουτ του Α. Καμαρά εντός περιοχής, με τους Πέδρο Μαρτίνς και Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνουν αλλαγές στα επόμενα λεπτά.

Αυτό που δεν άλλαξε, όμως, ήταν η εικόνα του παιχνιδιού και το 0-0…

Ολυμπιακός: Βάτσλικ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (99′ Λόπες), Μ. Καμαρά (90′ Κουντέ), Ακιμπού Καμαρά, Μασούρας (82′ Βαλμπουενά), Τικίνιο, Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Σάρλια, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (79′ Μακέντα), Βιτάλ (99′ Αϊτόρ), Παλάσιος (79′ Λούντκβιστ), Καρλίτος (93′ Μαουρίσιο).