Το μεγάλο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεσπόζει στο πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά το εντυπωσιακό 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη και θέλουν να κλείσουν με νίκη της υποχρεώσεις τους πριν τη διακοπή των εθνικών ομάδων.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Ονιεκούρου και Εμβιλά, με τον Γκάρι Ροντρίγκες να συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά στην αποστολή του Ολυμπιακού.

Στην αντίπερα όχθη, το «τριφύλλι» θα κατέβει αποδεκατισμένο στο Φάληρο, με τους Βέλεθ, Διούδη, Κώτσιρα και Ιωαννίδη, να προστίθενται στις συνηθισμένες απουσίες των Σένκεφελντ και Κουρμπέλη και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να καλείται να αλλάξει πολλά για να φύγει η ομάδα του με ένα θετικό αποτέλεσμα από το «Γ. Καραϊσκάκης».

Από τα υπόλοιπα ματς, ξεχωρίζει η δοκιμασία της ΑΕΚ στο Αγρίνιο απέναντι στον μαχητικό Παναιτωλικό, αλλά και η επικίνδυνη έξοδος του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, όπου και θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ.

Η δεύτερη ημέρα της 5ης αγωνιστικής θα ανοίξει στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ το πρόγραμμα δεν θα κλείσει με το ντέρμπι «αιωνίων», καθώς την ίδια ώρα ο Ιωνικός θα φιλοξενήσει τη Λαμία.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/10

Βόλος-Αστέρας Τρίπολης 2-1

(18′ πεν. Φαν Βέερτ, 79′ Φερράρι-85′ Σόνι)

Άρης-Απόλλων Σμύρνης 0-0

Κυριακή 3/10

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα 16:00 (Novasports Prime)

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 16:00 (Cosmote Sport 1)

ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 18:15 (Cosmote Sport 2)

Ιωνικός-Λαμία 20:30 (Cosmote Sport 1)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (Novasports Prime)