Με γκολ του Στέρλινγκ η Αγγλία νίκησε με 1-0 την Κροατία στο Γουέμπλεϊ, μπαίνοντας με το δεξί στο Euro 2020.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και είχαν δοκάρι στο 6′ με τον Φόντεν, για να ακολουθήσει στο 9′ το σουτ του Φίλιπς που απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς. Γενικά το πρώτο 20λεπτο ήταν της Αγγλίας, απέναντι σε μια… ανύπαρκτη Κροατία, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε. Οι Άγγλοι είχαν τον έλεγχο, οι Κροάτες βελτιώθηκαν κάπως, αλλά κάποια μεγάλη φάση δεν υπήρξε ως το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο χαμηλός ρυθμός συνεχίστηκε και στην αρχή του δεύτερου, αλλά στο 57′ ήρθε το γκολ και ήταν για την Αγγλία: Ο Φίλιπς έβγαλε ωραία κάθετη για τον Στέρλινγκ και αυτός με πλασέ έγραψε το 1-0. Λίγα λεπτά μετά, στο 61′, ο Κέιν έχασε πολύ καλή ευκαιρία, μετά την πάσα του Μάουντ, για το δεύτερο γκολ που θα έβαζε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση, με αποτέλεσμα η Κροατία να παραμείνει ζωντανή. Ως εκεί όμως…

Παρά τις αλλαγές του προπονητή τους, οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι εντυπωσιακό και το 1-0 έμεινε ως το τέλος, με την Αγγλία να κάνει καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση, την οποία ελπίζει να κατακτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μινγκς, Τρίπιερ, Ράις, Φίλιπς, Φόντεν (71′ Ράσφορντ), Μάουντ, Στέρλινγκ (92′ Κάλβερτ-Λιούιν), Κέιν (82′ Μπέλινγχαμ).

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Καλέτα-Τσαρ, Γκβαρντιόλ, Μπρόζοβιτς (70′ Βλάσιτς), Μόντριτς, Κόβατσιτς (85′ Πάσαλιτς), Ρέμπιτς (78′ Πέτκοβιτς), Κράμαριτς (70′ Μπρέκαλο), Πέρισιτς.