O Ράχμαν Μπάμπα θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά, ήδη, έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με την Τσέλσι, αλλά δεν είναι μια υπόθεση που θα κλείσει άμεσα.

Ο Αμπντούλ Ράχμαν Μπάμπα άνοιξε την κουβέντα για την παραμονή του στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ και η περίπτωση του είναι μια από τις πολλές ανοικτές υποθέσεις ενόψει της επόμενης χρονιάς.

Οι πρώτες επαφές μεταξύ των εμπλεκομένων έχουν γίνει και είναι κάτι που επιβεβαίωσε με τα όσα είπε, μετά το τέλος του αγώνα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Γκανέζος ποδοσφαιριστής.

Ωστόσο η υπόθεση του δεν πρόκειται να κλείσει άμεσα, θα κριθεί και θα αποφασιστεί με το τέλος των υποχρεώσεων που έχουν και οι δύο ομάδες κι ανάλογα με τη μορφή της νέας συμφωνίας.

Ο ΠΑΟΚ με την Τσέλσι δεν έβαλαν κάποια οψιόν αγοράς στον δανεισμό του Ράχμαν Μπάμπα μέχρι το τέλος της σεζόν, με το κόστος για το «Δικέφαλο» να είναι πολύ μικρό (περίπου 150.000 ευρώ), εξάλλου κάτι τέτοιο θα ήταν μη ρεαλιστικό με βάση τις συνθήκες στα τέλη Ιανουαρίου και το βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό του.

Το μόνο που φρόντισε να κάνει πριν μπει στο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη ήταν να επεκτείνει το συμβόλαιο του (οι μεικτές ετήσιες απολαβές φτάνουν τα 3.600.000 τον χρόνο, από τα οποία περίπου τα μισά είναι καθαρά) μέχρι το καλοκαίρι του 2023 προκειμένου να κρατήσει ανοικτό το «παράθυρο» ενός δεύτερου δανεισμού. Άλλωστε, ο Μπάμπα βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασία από το τέλος της σεζόν 2015-16 όταν και άρχισε ο κύκλος των δανεισμών του σε τρεις διαφορετικές Σάλκε, Ρεμς, Μαγιόρκα) ομάδες.

Μπορεί το όνειρο του Γκανέζου διεθνή μπακ, όπως είπε πρόσφατα μιλώντας στους συμπατριώτες του, να είναι η επιστροφή στο Stamford Bridge ωστόσο δείχνει να γνωρίζει τα δεδομένα και το πόσο δύσκολο είναι στην παρούσα φάση να γίνει πραγματικότητα.

«Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα μπορούσαμε να τον αποκτήσουμε. Η Τσέλσι δεν βάζει οψιόν αγοράς σε δανεισμούς και ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα, να τον κρατήσει για άλλο ένα χρόνο. Αυτό είναι και στο χέρι του ποδοσφαιριστή», είπε στην τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα «Forza» προτού αναχωρήσει για τη Γερμανία, ο Όλαφ Ρέμπε δείχνοντας ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες παραμονής του 26χρονου ποδοσφαιριστή στην Τούμπα και μετά τον Ιούνιο.

Πηγή: gazzetta.gr