Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε το «ΟΚ» από τις Αρχές και είναι θέμα χρόνου να αρχίσει τον εμβολιασμό των αθλητών και αθλητριών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς τους προπονητές και τους συνοδούς τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, η ΕΟΕ έχει ήδη ξεκινήσει να ενημερώνει εγγράφως τους ιστιοπλόους για τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι, για το συγκεκριμένο θέμα πριν λίγες ημέρες η διοίκηση της ΕΙΟ έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, από τον οποίο ζητούσε να επισπευστούν οι εμβολιασμοί των αθλητών ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Η επιστολή της ΕΙΟ ανέφερε τα εξής:

«Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα οι αθλητές και οι αθλήτριες της Ολυμπιακής Ομάδας δεν έχουν εμβολιαστεί, αν και ταξιδεύουν πολύ συχνά αυτό το διάστημα στο εξωτερικό λόγω προπονήσεων και προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Θεωρούμε ότι ήδη υπάρχει πολύ μεγάλη καθυστέρηση στο ζήτημα αυτό και δεν θέλουμε ούτε καν να σκεφτόμαστε την πιθανότητα κρούσματος λόγω κορωνοϊού.

Τέλος, επισημαίνουμε για παράδειγμα ότι η Ολυμπιακή Ομάδα του Ισραήλ έχει ήδη εμβολιαστεί από τον Δεκέμβριο».