Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν… την σοφή αυτή φράση ήρθε να επιβεβαιώσει και η οριστική αποχώρηση του Τσάβι από την εθνική Ισπανίας.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Μπαρτσελόνα που παραχώρησε σήμερα (5/8) στα Μέσα ο 34χρονος μέσος, παραδέχτηκε πως δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος.

«Έχω πάρει την απόφαση να σταματήσω από την εθνική ομάδα. Έχει τελειώσει ο χρόνος μου εκεί. Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν φανταστικά για εμένα», ήταν η τοποθέτηση του πολύπειρου άσου των Καταλανών.

Μαζί με τους «φούριας ρόχας», ο Τσάβι έφτασε στην κορυφή του κόσμου το 2010, όταν και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότιο Αφρική. Φυσικά εκτός από την κορυφαία αυτή διάκριση, έχει αναδειχθεί και δύο διαδοχικές φορές πρωταθλητής Ευρώπης (2008, 2012).

Εκτός των άλλων βρίσκεται στην δεύτερη θέση (πίσω από τον Ίκερ Κασίγιας) στην σχετική λίστα με τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές με την εθνική Ισπανίας, έχοντας συνολικά 133, ενώ έχει σκοράρει και 13 φορές.

Φυσικά η εν λόγω απόφαση δεν θα μπορούσε να περάσει ασχολίαστη από την Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία αποφάσισε να δημοσιοποιήσει μια ευχαριστήρια φωτογραφία τιμής ένεκεν για όσα έχει προσφέρει.

Πηγή: sport-fm.gr