Εδώ και αρκετές ημέρες στον Άρη άπαντες έχουν στρέψει την προσοχή τους στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο μια νίκη θα κρατήσει την ομάδα σε τροχιά πρωτιάς. Αν και ο συμπολίτης έχει σήμερα και ευρωπαϊκή υποχρέωση, ο Άκης Μάντζιος γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που επιφυλάσσει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Για την αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της Super League 1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Έλληνας τεχνικός έχει φροντίσει να προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες, με ομιλίες που έχει πραγματοποιήσει στις προπονήσεις. Από εκεί και πέρα, εκτός του ψυχολογικού / πνευματικού τομέα, που είναι πάντα σημαντικός σε ένα ντέρμπι, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και το αγωνιστικό πλάνο.

Το βασικό θέμα είναι το «μπλοκάρισμα» των Τζόλη και Ζίβκοβιτς, οι οποίοι αποτελούν τους πιο επικίνδυνους παίκτες του «δικεφάλου» του Βορρά. Για να υπάρξει επιτυχημένη εφαρμογή του πλάνου, θα χρειαστεί όλη η αμυντική γραμμή να λειτουργήσει αρκετά καλά, έχοντας μάλιστα και τη σημαντική απουσία του τιμωρημένου Ροζ, με τον Μπεναλουά να τον αντικαθιστά και να παίζει δίπλα στον Δεληζήση.

Ερωτηματικό υπάρχει για τους πλάγιους μπακ. Στο μυαλό του Έλληνα τεχνικού βρίσκονται ο Σάκιτς και ο Γκάνεα, αλλά μένει να φανεί αν ο Αυστριακός θα ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που έχει στο πόδι του, κάτι που μπορεί να τον πάει… πίσω όσον αφορά τις επιλογές στην ενδεκάδα.