Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι και αναλυτές της συμπεριφοράς του «απόλυτου αφεντικού», η οποία αποτελεί και την εδώ και δεκαετίες προπονητική φιλοσοφία του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ομολογούν ότι για πρώτη του φορά ο Σκωτσέζος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν εφαρμόζει την τεχνική του «hair dresser treatment».

Αντίθετα δηλαδή με τους προκατόχους του Γουέιν Ρούνεϊ, η απειθαρχία και τα ολισθήματα του Άγγλου διεθνή επιθετικού δεν αντιμετωπίζονται από τον «Φέργκι» με την τακτική του «φωνάζω τόσο πολύ ώστε στεγνώνουν τα μαλλιά».

Ο τελευταίος αποφάσισε να… πληρώσει τον παίκτη του με το ίδιο νόμισμα της προδοσίας, με το οποίο ο «μαθητής» του τον ξεπληρώνει.

Ο Ρούνεϊ, λοιπόν, τον οποίο οι «κόκκινοι διάβολοι» στήριξαν σε όλα του τα προβλήματα, από εκείνα του τζόγου, στα άλλα του μη ελέγχου του θυμού και των νεύρων του και στα τωρινά του με τις εκδιδόμενες γυναίκες, εμφανίζεται από τον τεχνικό του ως ο σύγχρονος Ιούδας.

Πρόδωσε την γυναίκα του και τώρα προδίδει ελαφρά την καρδία και την ομάδα του. Είναι άτιμος και ανάξιος εμπιστοσύνης. Ακόμη, όμως, και με αυτή την αλλαγή πλεύσης στην στρατηγική του Φέργκιουσον να κόβει κεφάλι, όποτε αυτό τολμάει και υψώνεται, το παρελθόν διδάσκει πως για τον 25χρονο στράικερ ο δρόμος είναι ένας: Εκείνος της εξόδου, γιατί ακόμη και ο άλλος της συγνώμης που ακολούθησε μονάχα ο Πίτερ Σμάιχελ φαντάζει στην περίπτωση του Ρούνεϊ… φραγμένος.

Μετρήστε την λίστα με τα… θύματα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον – Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Πολ Ιντς, Λι Σαρπ, Ρούουντ φαν Νιστελρόι, Ρόι Κιν, Πολ ΜακΓκραθ, Γκόρντον Στράχαν, Γιααπ Σταμ, Νόρμαν Γουαϊτσάιντ – και προσθέστε μόνοι σας το επόμενο όνομα σε αυτήν…