«Αποφάσισα πριν από τρεις εβδομάδες ότι θα κάναμε μίνι χειμερινή διακοπή βασισμένη σε επιστολή που είχαμε λάβει τον Απρίλιο του 2019. Δεν θέλω να μπω στη μέση τέτοιων συζητήσεων. Εάν ο κόσμος με θεωρεί τεμπέλη επειδή δεν θα είμαι στον πάγκο της ομάδας, δεν μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω. Λυπάμαι για την Σριούσμπερι. Όλοι μετά το ματς μιλούσαν για τις δηλώσεις μου και όχι για την εμφάνισή της. Θέλουμε να πάρουμε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Δεν είναι πως τα παρατήσαμε. Έπρεπε να πάρω μία απόφαση και την πήρα αλλά τώρα φαίνεται πως ο κόσμος θέλει κάτι το διαφορετικό» τόνισε ο Κλοπ, πριν λίγες ημέρες μετά το απίθανο 2-2 με τη Σριούσμπερι.

Το πε και το κάνε ο Γερμανός, έστειλε τους παίκτες του διακοπές, γέμισε κι αυτός τη βαλίτσα του και σήμερα, στον επαναληπτικό με την ομάδα από τη League 1 θα βρίσκεται σε μια άλλη ήπειρο να απολαμβάνει τη μπύρα του. Η Λίβερπουλ θα εκπληρώσει κανονικά το χρονοδιάγραμμά της, θα παρουσιαστεί στη ρεβάνς, αλλά με την U23.

Ο 52χρονος ήταν σαφής πως δε θέλει σε καμία περίπτωση να φορτώσει την ομάδα του. Μπορεί οι παίκτες του να κάνουν διακοπές, αλλά ο ίδιος θα έχει πρόσβαση μέσω του φορητού υπολογιστή, σε μια ζωντανή εξέλιξη του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να δώσει εντολές στον Νέιλ Κρίτσλεϊ που θα είναι στο Ανφιλντ. Το είχε κάνει και στο Carabo Cup με την Άστον Βίλα. Η U23 δεν ήταν κακή, αλλά άτυχη και ο Κλοπ είχε φροντίσει να επικοινωνήσει στη διάρκεια του ματς με τον κόουτς και να του πει «Μην αλλάζετε τίποτα, συνεχίστε να κάνετε ό, τι κάνετε, είστε καλοί».

Ο Γερμανός είναι πρότυπο προπονητή, εμπιστεύεται τους ανθρώπους που τον περιτριγυρίζουν, τους δίνει ευκαιρίες και ζυγίζει καλά τι απόφαση πρέπει να πάρει. Μερίδα Βρετανών αποδοκίμασε τη στάση του, ίσως και να τον χαρακτήρισαν «τεμπέλη», αλλά ποιος ξέρει καλύτερα την ομάδα του από τον ίδιο; Οι παίκτες χρειάζονται ξεκούραση και γι ακόμα μια φορά, η Αγγλία τους… ξεζουμίζει! Ο Γερμανός ζει για τους ποδοσφαιριστές του και αυτό το μοντέλο κάνει θραύση. Η Λίβερπουλ σπάει ρεκόρ, επέστρεψε στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης και σε ένα μεγάλο βαθμό αυτή η εκτόξευση έχει ονοματεπώνυμο «Γιούργκεν Κλοπ». Ποιος Βρετανός δεν θα ήθελε στο τιμόνι της ομάδας του έναν… τεμπέλη σαν τον 52χρονο;

Ο Κλοπ φρόντισε να καθαρίσει όλες τις αμφιβολίες από το μυαλό του Νέιλ Κρίτσλεϊ και των Νέων, τους έστειλε μήνυμα στήριξης και σήμερα θα τους απολαύσει σε ένα ιστορικό ραντεβού! Λάθος η επιλογή του να ξεκουραστεί; Ξέρει καλά πως αν οι μικροί θέλουν να έχουν καριέρα στο ποδόσφαιρο τότε πρέπει να αντιμετωπίσουν νύχτες σαν αυτή.

Οι Reds επιστρέφουν στην κορυφή της Αγγλίας έπειτα από 30 χρόνια και σε μια δεκαετία θα υπάρχει έξω από το Ανφιλντ ένα άγαλμα του Γερμανού. Αλήθεια, ποιος θα θυμάται σε μερικά χρόνια πως αυτός ο κόουτς δεν είχε κατεβάσει την ομάδα Ανδρών στο ματς κυπέλλου με τη Σριούσμπερι; Οι Κόκκινοι θα φέρνουν στο νου τους εικόνες από την κατάκτηση του Champions League, του πρωταθλήματος. Η Λίβερπουλ άλλαξε! Διαδοχικά μεγάλα τρόπαια, όπως το Παγκόσμιο Συλλόγων και ο Κλοπ είναι ο άνθρωπος που έκανε την αρχή για μια δυναστεία τίτλων! Με το να φεύγει διακοπές ίσως να βοήθησε όσο κανείς την FA να κατανοήσει πως η χειμερινή διακοπή θα κάνει το πρωτάθλημα καλύτερο. Κι όταν λέμε διακοπή, εννοούμε διακοπή, χωρίς επαναληπτικούς κυπέλλων, χωρίς League Cup!

Ο Κλοπ δεν ασχολείται με το παρελθόν αλλά τραβάει μια γραμμή στην άμμο και ξεκινά με το παρόν και το μέλλον. Είναι σε τόσο ισχυρή θέση που προσπαθεί να αναγκάσει τις ποδοσφαιρικές αρχές να εκσυγχρονίσουν την ξεπερασμένη φύση του αγγλικού ποδοσφαιρικού ημερολογίου. Το ποδόσφαιρο αλλάζει, το Μουντιάλ θα γίνει Χειμώνα, το Μουντιάλ Συλλόγων του 2021 θα έχει 24 ομάδες και θα διεξαχθεί στην Κίνα, ενώ το Champions League θα διεξάγεται και σαββατοκύριακα!

Πηγή: gazzetta.gr