Τον αποκλεισμό από τον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, που διεξάγεται με τη μορφή Final 4 στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, γνώρισε η Μπαρτσελόνα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς γνώρισε την ήττα με 3-2 σε ένα παιχνίδι που έλεγχε σχεδόν απόλυτα, ωστόσο για ακόμη μια φορά πλήρωσε με οδυνηρό τρόπο τις μεγάλες της αμυντικές αδυναμίες.

Οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν όλες κι όλες πέντε επιθέσεις στο ματς, όλες τους βρήκαν εστία, ενώ οι τρεις κατέληξαν στα δίχτυα. Αντίθετα, οι «μπλαουγκράνα» ήταν πολύ πιο κινητικοί, είχαν πολλές περισσότερες ευκαιρίες, είδαν και δύο γκολ τους να ακυρώνονται από τον VAR, ωστόσο ο πίνακας του γηπέδου έδειχνε πως ένας από τους στόχους της σεζόν χάθηκε.

Μερίδα οπαδών του καταλανικού συλλόγου ξέσπασε κατά του Ερνέστο Βαλβέρδε, στην επιστροφή της αποστολής στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει, καθώς δεν μπορούσαν να… χωνέψουν πώς η ομάδα τους έχασε αυτό το παιχνίδι, άρα και την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο κόουτς της Μπαρτσελόνα έχει βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση έπειτα από το νέο κακό αποτέλεσμα και ο κόσμος που είχε ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να παρακολουθήσει τις προσπάθειες της ομάδας ξέσπασε. «Άντε γα@@@, σήκω φύγε» ήταν μερικά από αυτά που άκουσε ο «Τσιγκούρι» το βράδυ της Πέμπτης (09/01).