Φιλόδοξος, αλλά και ρεαλιστής εμφανίστηκε ο Αντρέα Τρινκιέρι στον Τύπο της πατρίδας του. Ο Ιταλός τεχνικός έθεσε σαν στόχο για την Εθνική Ελλάδος ένα μετάλλιο στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, αλλά κατέστησε σαφές πως μία μεγάλη επιτυχία δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα του λαού.

«Στόχος μας είναι το μετάλλιο, αν και στον όμιλό μας, όπου υπάρχουν ομάδες όπως η Ρωσία, η Ιταλία και η Τουρκία, υπάρχει το ρίσκο μια δυνατή ομάδα να μείνει νωρίς εκτός διοργάνωσης», τόνισε, ενώ ερωτηθείς αν μια διάκριση θα αποτελούσε βάλσαμo για τους Έλληνες που βιώνουν την κρίση, απάντησε: «Δεν πρέπει να συγχέουμε το ένα πράγμα με το άλλο. Προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, αλλά το μπάσκετ δεν θα τα λύσει αυτά. Το μπάσκετ γεννά συναισθήματα, αλλά την επόμενη μέρα ο καθένας επιστρέφει στην καθημερινή του ρουτίνα».

Όσο για την ομάδα της πατρίδας του, είπε: «Πιστεύω πως η Ιταλία έχει πολύ δυνατή ομάδα και λυπάμαι για την απώλεια του Γκαλινάρι. Ο Χάκετ οδήγησε μαζί με τον Μπράουν τη Σιένα στο πρωτάθλημα. Μου φαίνεται ομάδα μεταλλίου».

Τέλος, αποκάλυψε πως ήδη μαθαίνει ρωσικά για τη νέα του θέση στην Ούνιξ Καζάν, αλλά δυσκολεύεται στα ελληνικά. «Τα ρωσικά μού φαίνονται πιο εύκολα. Έχω μάθει το 40-50% των συνηθισμένων λέξεων και θέλω να μιλάω στους Ρώσους παίκτες της Ούνιξ στη γλώσσα τους. Τα ελληνικά είναι πιο δύσκολη γλώσσα. Μέχρι τώρα έχω μάθει μόνο τις κακές λέξεις», ανέφερε.

Πηγή: sport-fm