Λήγει σήμερα η οψιόν που έχει ο Παναθηναϊκός να ανανεώσει το συμβόλαιο του Σοφοκλή Σχορτσανίτη και ξεκαθαρίζει το μέλλον της συνεργασίας του με τους «πράσινους».

Λέγεται πως θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον εκπρόσωπο του παίκτη (Π. Καπάζογλου), πράγμα που σημαίνει πως πιθανότατα το «τριφύλλι» θα επιδιώξει να κρατήσει τον διεθνή σέντερ, όχι όμως με τα χρήματα που προβλέπονταν στην οψιόν ανανέωσης του συμβολαίου του, αλλά με (αρκετά) λιγότερα. Ειδάλλως, αν ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να κρατήσει καθόλου τον παίκτη, δεν θα υπήρχε λόγος συνάντησης.

Μένει να φανεί αν ο «Σόφο» θα αποδεχτεί τη νέα πρόταση που κατά τα φαινόμενα θα του γίνει ή θα αναζητήσει άλλη ομάδα. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ θέλει να τον αποκτήσει, ενώ έχει ήδη προταθεί σε άλλες ομάδες.

Εφόσον δεν μείνει ο Σχορτσανίτης, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση ξένου σέντερ, αλλά δεν αποκλείεται να το κάνει ακόμη κι αν ανανεώσει. Άλλωστε υπάρχουν διαθέσιμοι μόνοι οι Λάσμε και Σκορδίλης για τη θέση, μετά την αποχώρηση του Τσαρτσαρή. Ανοικτό είναι και το θέμα απόκτησης ξένου φόργουορντ για τη θέση του Ματσιούλις.

Στο θέμα του Νικ Καλάθη, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να περιμένει. Αρχικά μήπως βρει ο ομογενής γκαρντ ομάδα στο ΝΒΑ, κάτι που αποτελεί προτεραιότητά του (δύσκολα θα του προσφέρουν θέση οι Μάβερικς αλλά ίσως δώσουν τα δικαιώματά του) κι εν συνεχεία αν η Λοκομοτίβ Κουμπάν θα δεχτεί και με πόσα χρήματα να τον δώσει. Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού και το πιθανότερο είναι να στραφεί σε έναν νεαρό και εξελίξιμο γκαρντ από την ελληνική αγορά για να συμπληρώσει τα γκαρντ.

Πηγή: sport-fm.gr