Ο Άρης παρέμεινε αήττητος για 27ο ευρωπαϊκό ματς στο «Κλ. Βικελίδης», όμως έχοντας δύο δοκάρια (Φετφατζίδης, Ματίγια) δεν κατάφερε να επικρατήσει της ΑΕ Λεμεσού (0-0) και πλέον το εισιτήριο πρόκρισης θα κριθεί στην Κύπρο. Δοκάρι είχαν και οι φιλοξενούμενοι.

Η επιθετική δυστοκία και τα δοκάρια δεν επέτρεψαν στον Άρη να βάλει βάσεις πρόκρισης καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος (0-0) με την ΑΕΛ Λεμεσού στον πρώτο αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και όλα θα κριθούν σε μια εβδομάδα στον δεύτερο αγώνα που θα γίνει στη Λάρνακα. Δύο δοκάρια για τους «κίτρινους», ένα για τους Κύπριους. Ο Άρης είχε τα περισσότερα από τα στοιχεία πρόκρισης στο πρώτο ημίχρονο, του έλειψε όμως το βασικότερο. Η αποτελεσματικότητα. Γιατί είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι σε μια συμπαγής ομάδας, όπως η ΑΕ Λεμεσού, μέτρησε πολλές κερδισμένες προσωπικές μονομαχίες, είχε επτά τελικές φάσεις, σε δύο από αυτές, ο Μπράουν Ιντέγε δεν δικαίωσε τον εαυτό του.

Ο Νιγηριανός ήταν το σημείο αναφοράς του Άρη στην επίθεση, ένα μόνιμος μπελάς για την άμυνα της κυπριακής ομάδας, αλλά στο 5ο λεπτό είχε τρομερή ευκαιρία να απλοποιήσει τα πράγματα για την ομάδα και δεν την αξιοποίησε. Η έξυπνη λόμπα του Ντιγκινί τον έβγαλε σε μοναδικό τετ α τετ, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βοζίνια.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νικολάς Ντιγκινί είδε την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της ΑΕ Λεμεσού έπειτα από σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 18’ ο Ιντέγε είχε τη δεύτερη ευκαιρία (μετά από σέντρα του Σούντγκρεν), αλλά στην κεφαλιά που επιχείρησε η μπάλα πέρασε άουτ.

Νεύρα, κίτρινες και καθυστερήσεις

Βλέποντας τον Αρη να επιβάλλει τον ρυθμό του επιλέγοντας περισσότερο τη δεξιά πλευρά της επίθεσής του, μετά το 20λεπτο η ΑΕ Λεμεσού προσπάθησε ξεκάθαρα να παγώσει τον ρυθμό, αλλά και να κερδίσει χρόνο μέσα από καθυστερήσεις. Το παιχνίδι έγινε νευρικό, ο Βρετανός διαιτητής, Στιούαρντ Άτγουελ, έβγαλε τέσσερις φορές την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του και υπήρξαν ουκ ολίγες κοκορομαχίες.

Ο Άρης ενέτεινε την πίεσή του, είδε τους Φετφατζίδη, Τόνσο να γίνονται πιο δημιουργικοί και κυνήγησε το γκολ που θα άλλαζε τις ισορροπίες του αγώνα. Ζήτησε πέναλτι στο 39ο λεπτό όταν σε γύρισμα του Ιντέγε η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Ντόσα Τζούνιορ αλλά ο διαιτητής έκρινε ότι ο παίκτης του Άρη «γύρισε» την μπάλα έχοντας αυτή βγει εκτός γραμμών. Ένα λεπτό αργότερα είχε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει. Στο σουτ του Μπάσα, ο Βοζίνια είχε εξαιρετική αντίδραση αλλά στην απομάκρυνσή του, η μπάλα έφτασε στον Φετφατζίδη ο οποίος την έφερε μπροστά του, αλλά στο σουτ που επιχείρησε αυτή χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας της ΑΕΛ Λεμεσού.

Το πρώτο 45πτο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0) καθώς η πρωτοβουλία των κινήσεων δεν ήταν αρκετή για τον Άρη, ενώ η ΑΕ Λεμεσού πέρα από 2-3 προσπάθειες να απειλήσει από στημένες φάσεις, περιορίστηκε στην αναχαίτιση επιθέσεων των γηπεδούχων και κυρίως στο κράτημα μπάλας με τους Αντάμοβιτς, Γκαστανάγκα.

Το άγονο 15λεπτο και η πρώτη αντίδραση

Ο Σάββας Παντελίδης είδε την ομάδα του υποτονική στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου, με περιορισμένη επιθετικότητα και δίχως… υποψία ευκαιρίας. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕ Λεμεσού δεν είχε λόγο να αλλάξει κάτι καθώς διατηρούσε αυτό που ήθελε εντείνοντας την τακτική των καθυστερήσεων. Εκεί ήρθε και η πρώτη αντίδραση από τον προπονητή του Άρη, αλλάζοντας πλευρές στους Φετφατζίδη, Ντιγκινί. Στο 61ο λεπτό μια κεφαλιά απομάκρυνσης του Κόρχουτ έβγαλε φάση καθώς το κέντρο της άμυνας των Κυπρίων ήταν «απών», ο Ντιγκινί έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά άνοιξε το κοντρόλ και ο Γκοντάλ απομάκρυνε σε κόρνερ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Παντελίδης έριξε στο παιχνίδι τον Ντάνι Λάρσον προσδοκώντας στην ικανότητα του Σουηδού στο ένας εναντίον ενός. Ο Άρης ανέβασε την πίεσή του νιώθοντας την ανάγκη δημιουργίας προϋποθέσεων για κάποιο γκολ, αλλά και η ΑΕ Λεμεσού πάτησε καλύτερα στο γήπεδο, κυκλοφόρησε πιο δημιουργικά την μπάλα στο γήπεδο. Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτούργησε η έλευση στο παιχνίδι του Γκαζαριάν ο οποίος μάλιστα απείλησε με μακρινό σουτ στο 65ο λεπτό και στο 70ο λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει. Η άμυνα του Άρη τον ξέχασε, ο Αρμένιος σούταρε εκτός περιοχής και είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα στη σπουδαιότερη στιγμή της ΑΕΛ.

Νευρικός ο Άρης, απειλητική η ΑΕΛ Λεμεσού

Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο Άρης γινόταν νευρικός στο παιχνίδι του, δίχως ηρεμία και καθαρό μυαλό τόσο στο διάβασμα του αγώνα όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας. Η ΑΕΛ Λεμεσού άλλαξε τον ρόλο της στο παιχνίδι καθώς έψαξε αυτή το γκολ. Από λάθος του Βοζίνια στο 73ο λεπτό ο Τόνσο βρέθηκε υπό πίεση στο ύψος της περιοχής, επιχείρησε το διαγώνιο σουτ και είδε τόσο τον τερματοφύλακα της ΑΕ Λεμεσού να πραγματοποιεί εντυπωσιακή απόκρουση αλλά και τον Ντιγκινί να μην προλαβαίνει να εκτελέσει με προβολή. Στο 75ο λεπτό ο Ιντέγε ξέφυγε από τον Τζούνιορ αλλά από πλάγια θέση σημάδεψε την εξωτερική πλευρά των δικτύων της κυπριακής ομάδας.

Στο 87ο λεπτό, το «Κλεάνθης Βικελίδης» αναστέναξε ξανά καθώς στο σουτ του Ματίγια η μπάλα χτύπησε και πάλι στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στρώθηκε στον Ντιγκινί αλλά και πάλι ο Γάλλος ήταν αναποτελεσματικός στην προσπάθειά του.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα απειλήθηκε σύρραξη καθώς οι παίκτες της ΑΕ Λεμεσού προσποιούνταν τραυματισμό και ο Σούντγκρεν αντέδρασε σε μια πτώση του Αντάμοβιτς. Τελικώς, με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων, η κρίση εκτονώθηκε.

Την κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Φετφατζίδης, Ιντέγε, Μπάσα, Σούντγκρεν (Άρης), Γκαστανάγκα, Γκαζαριάν, Γουίλερ, Βοζίνια (ΑΕ Λεμεσού)

ΑΡΗΣ (Παντελίδης): Κουέστα, Σούνγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα (74’ Σάσα Λούκας), Τόνσο (84’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Φετφατζίδης (65’ Λάρσον), Ιντέγε.

ΑΕ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κέρκεζ): Βοζίνια, Τεσέιρα Α., Τζούνιορ (79’ Κοέλιο), Γκοντάλ, Γουίλερ (88’ Αβραάμ), Τεσέιρα, Γκαστανάγκα, Ζντραβκόφσκι, Αντάμοβιτς (62’ Γκαζαριάν)(, Αγκάνοβιτς, Χουράδο.

Πηγή: gazzetta.gr