Τραγωδία σημειώθηκε στην Αργεντινή, με έναν 17χρονο τερματοφύλακα να χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών του, καθώς δευτερόλεπτα νωρίτερα έπιασε πέναλτι.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου αγώνα για θρησκευτική γιορτή στην περιοχή Ρεκονκίστα, στα βόρεια της Σάντα Φε, με τον άτυχο έφηβο να αγωνίζεται για λογαριασμό της ομάδας του, την Ουνιόν ντε Γκολοντρίνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Ραμόν Ίσμαελ Κορονέλ απέκρουσε την εσχάτη των ποινών και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των έντρομων συμπαικτών του και των οπαδών.

Ασθενοφόρο δεν υπήρχε στο γήπεδο και ο άτυχος τερματοφύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αγροτικό, όντας το σώμα του στην καρότσα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και με αυτόν τον τρόπο έπεσε ο επίλογος στην τραγωδία.

Ένας ξάδελφος του άτυχου τερματοφύλακα, δήλωσε σε τοπικό Μέσο: «Βρισκόταν… στον έβδομο ουρανό για το γεγονός ότι έπιασε το πέναλτι και κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών, κατέρρευσε. Με τον πατέρα του, Εντουάρντο Κόρεονελ, να λέει από την πλευρά του: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο γήπεδο, για μια εκδήλωση όπως αυτή».