Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Καρράς, άσκησε πειθαρχική δίωξη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για την ανακοίνωση που εξέδωσε για την διαιτησία παραμονές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κ. Παναγιώτης Καρράς εγκάλεσε πειθαρχικά την ΠΑΕ Παναθηναϊκός διότι την 7η Δεκεμβρίου 2012, πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα της 9/12/2012 με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, προέβη σε ανακοίνωση, η οποία την επόμενη ημέρα, (8/12/2012) δημοσιεύτηκε σε πολλές εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας (πολιτικές, αθλητικές).

Με την ανακοίνωση αυτή προβαίνει δημοσίως σε δυσμενείς κρίσεις και σαφή υπονοούμενα σε βάρος θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου (διαιτητών, διαιτησίας), προκαλώντας έτσι στο κοινό και την εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση, εκ μέρους του κοινού, παρακολούθησης των αγώνων του ποδοσφαίρου.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2 και 3 και 25 παρ. 1 και 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ της 1/6/2012, που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 12 του άρθρου 29 του ν. 3479/2006».

Πηγή: sport-fm.gr