Η Λαμία βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως με τα γκολ των Πίτι και Μπερτόλιο, επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ, έφτασε τους 27 βαθμούς κι έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής! Οι «βυσσινί» παραμένουν σε δεινή βαθμολογική θέση.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε το καθιερωμένο 4-2-3-1 με τον Μελίσσα στην εστία, τον Σκόνδρα δεξιά στην άμυνα, τον Βάντερσον αριστερά και τους Αντέτζο και Πλιάτσικα στο κέντρο της. Δημούτσος και Μπεχαράνο έπαιξαν στον άξονα, ο Πίτι αριστερά, ο Ασούμπρε δεξιά και ο Μπερτόλιο πίσω από τον Καραμάνο.

Από την πλευρά του ο Τζιανλούκα Φέστα επέλεξε το 4-3-3 με τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Μπέρτο, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς και Καρανίκα από δεξιά προς τα αριστερά, τον Φατιόν μπροστά τους, τον Μιλοσάβλιεβιτς και τον Σεσέροβιτς να τον πλαισιώνουν και τους Ντέλετιτς, Νούσιο και Νούνιτς να αποτελούν τη γραμμή «κρούσης».

Εξαρχής η Λαμία έδειξε τη διάθεσή της να πάρει τη μπάλα και να προσπαθήσει να βρει διαδρόμους προς την εστία της ΑΕΛ, που της παραχώρησε χώρο και έψαξε τρόπους να αντεπιτεθεί, αλλά με εμφανή αδυναμία να κυκλοφορήσει σωστά τη μπάλα.

Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση καταγράφηκε πάντως για τους φιλοξενούμενους, που εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια στην «κυανόλευκη» άμυνα και με τον Μπέρτο άνοιξαν το σκορ! Ο Ντέλετιτς εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Αντέτζο με κεφαλιά προσπάθησε να διώξει, αλλά η μπάλα έφτασε στον Έλληνα αμυντικό που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μελίσσα για το 0-1.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την ομάδα του Χάβου να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων και με «πυλώνα» τον Πίτι και τον Μπερτόλιο να εξακολουθεί να δημιουργεί. Μάλιστα χρειάστηκε μόλις 10΄για να βρει τον τρόπο να «απαντήσει», χάρη στον Ισπανό, που δέχθηκε κέρδισε πέναλτι από τον Καρανίκα, που τον έσπρωξε από πίσω και ευστόχησε απέναντι στον Κρίστινσον, αποκαθιστώντας την ισορροπία στο ΔΑΚ.

Η λήξη του β΄μέρους βρήκε τον Δημούτσο να αποχωρεί λόγω «τσιμπήματος» στον προσαγωγό, τον Μπλάζιτς να επανεμφανίζεται στα τερέν σχεδόν δυο μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση και τους γηπεδούχους να έχουν την κυριαρχία των κινήσεων, δίχως πάντως σημαντικές φάσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αλέξη Κούγια να συγκεντρώνει τους παίκτες της ΑΕΛ και να τους δίνει οδηγίες, με τον Τζιανλούκα Φέστα να παρακολουθεί αμέτοχος, σε μια τρομερά… ελληνική εικόνα, αλλά τους Θεσσαλούς να μην καταφέρνουν να διατηρήσουν χάρη σε αυτές την εστία τους απαραβίαστη.

Στο 56’ ο Ασούμπρε έκανε την ωραιότερη κίνησή του στο παιχνίδι, καθώς ελίχθηκε όμορφα στο ημικύκλιο, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή δεξιά του στον Μπερτόλιο, που με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1, στην ανατροπή των γηπεδούχων!

Έκτοτε η ΑΕΛ αναγκάστηκε να αντεπιτεθεί, όμως σε λίγες μόνο περιπτώσεις πλησίασε την περιοχή του Μελίσσα με αξιώσεις, όπως στην κεφαλιά του Ντέλετιτς στο 75’, όταν ανάγκασε τον Έλληνα τερματοφύλακα σε εξαιρετική απόκρουση, όπως και στο 91’, όταν ο πρώτος είχε εύκολο έργο στην κεφαλιά του Ζίζιτς. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν και τους φιλοξενούμενους να αποχωρούν απογοητευμένοι και προβληματισμένοι για τη βαθμολογική θέση στην οποία έχουν περιέλθει.

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπεχαράνο, Δημούτσος (40’ λ.τ Μπλάζιτς), Πίτι (70’ Βασιλαντωνόπουλος), Ασούμπρε, Καραμάνος (88’ Τσούκαλος), Μπερτόλιο

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ζίζιτς, Καρανίκας (84′ Ζίβκοβιτς), Νούσιος (66’ Σικάβκα), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (60’ Μπαργκάν), Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Φατιόν

Πηγή: gazzetta.gr