Μοιάζει απίστευτο, αλλά για πρώτη φορά μετά από ακριβώς 16 χρόνια ξεκίνησε αγώνα με την ενδεκάδα της να έχει εννιά Γερμανούς η Ντόρτμουντ.

Ήταν στις 4 Δεκεμβρίου 1996 στο 5-3 επί της Στεάουα για το Τσάμπιονς Λιγκ που είχε τόσους γηγενείς στην αρχική της ομάδα.

Έκτοτε, με τον νόμο Μποσμάν να κυριαρχεί και να γεμίζει με κοινοτικούς όλες τις ευρωπαϊκές ομάδες, η Μπορούσια δεν είχε εμφανίσει ομάδα με τα 9/11 να έχουν γερμανική βάση. Πάντα είχε λιγότερους.

Το έκανε τώρα, πάλι 4/12 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Τότε (1996) είχε νικήσει. Το έκανε και τώρα (2012). Απομένει να δούμε αν όπως τότε (1996/97) πάρει και τώρα το Τσάμπιονς Λιγκ!

Για την ιστορία το 1996 ο Ότμαρ Χίτζφελντ είχε παρατάξει τους Γερμανούς Κλος, Κόλερ, Ζάμερ, Κρέε, Χάινριχ, Τσορκ, Ράινχαρντ, Τρέτσκοκ και Ρίντλε. Μοναδικοί ξένοι ήταν ο Σκωτσέζος Πολ Λάμπερτ και ο Ελβετός Στεφάν Σαπουϊζά.

Τώρα, κόντρα στη Σίτι, ο Γιούργκεν Κλοπ είχε βασικούς τους Βαϊντενφέλερ, Λάιτνερ, Γκουντογκάν, Ρόις, Χούμελς, Γκροσκρόιτς, Κιρχ, Σίμπερ, Σμέλτσερ. Mοναδικοί ξένοι ο Βραζιλιάνος Φελίπε Σαντάνα και ο Κροάτης Ιβάν Πέρισιτς.

Πηγή: Sport-fm.gr