Οι Σαν Αντόνιο Σπερς υποδέχθηκαν τους Τορόντο Ράπτορς και όλα τα βλέμματα έπεσαν επάνω στον Καουάι Λέοναρντ, ο οποίος γύρισε εκεί όπου αγαπήθηκε πολύ, αλλά πλέον αποτελεί persona non grata. Μάλιστα, δεν έλειψαν και τα ευτράπελα, με πρωταγωνίστρια τη μητέρα του παίκτη.

Πριν το παιχνίδι, ο Λέοναρντ είχε δηλώσει: «Αυτή η φανέλα σήμαινε πολλά για μένα. Έβαλα πολλή δουλειά. Έδωσα αίμα, ιδρώτα και δάκρυα φορώντας την». Πάντως, απέφυγε να απαντήσει για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αποχώρηση. «Δεν πρόκειται να το συζητήσω εδώ».

Ο κόσμος, πάντως, δεν τον υποδέχθηκε με ωραίο τρόπο. Φαίνεται πως οι φαν των Σπερς δεν ξέχασαν τις δηλώσεις που είχε κάνει, ότι τα «σπιρούνια» δεν τον αντιμετώπισαν σοβαρά όσο ήταν τραυματίας. Την ώρα που πήγε στη γραμμή των βολών, άκουσε σχεδόν όλο το γήπεδο να τον φωνάζει «προδότη». Επίσης, υπήρξε και ένα μήνυμα που έγραφε «δεν είσαι ηγέτης».

Η όλη αυτή συμπεριφορά εναντίον του γιου της, έκανε τη μητέρα του Λέοναρντ να διαπληκτιστεί με έναν άντρα που ήταν στην εξέδρα και αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες. Μεταξύ αυτών που είπε η κυρία Λέοναρντ, ήταν οι λέξεις «σκάσε» και «μ…».

Πάντως, αυτός που δεν κράτησε καμία κακία στον νυν άσο των Ράπτορς, με τα αισθήματα να είναι αμοιβαία, ήταν ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Με τη λήξη του αγώνα, οι δύο άνδρες αγκαλιάστηκαν, με τον προπονητή των Σπερς να μιλάει για λίγη ώρα στον πρώην παίκτη του σε εξαιρετικό κλίμα.

Για την ιστορία, οι Σπερς επικράτησαν των Ράπτορς με 125-107, έχοντας σε μεγάλη ημέρα έναν πρώην παίκτη της ομάδας του Τορόντο, τον ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, ο οποίος σε 33 λεπτά είχε 21 πόντους, 14 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 2 κλεψίματα και έφτασε στο πρώτο triple double της καριέρας του.