Τη βεβαιότητά του πως η Νάπολι θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους εξέφρασε μετά το τέλος του αγώνα με τη Λάτσιο ο Έντινσον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός φορ, που πέτυχε χατ τρικ και έχασε ένα πέναλτι, έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του, ενώ επανέλαβε πως είναι ευτυχισμένος στην ομάδα.

Βρισκόταν στην κορυφή του Καμπιονάτο τις τρεις πρώτες αγωνιστικές, αλλά με την ισοπαλία στην Κατάνια, έμεινε δύο βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους. Η φετινή Νάπολι, όμως, είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και επανήλθε στην κορυφή, εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία της «Γιούβε» στη Φλωρεντία, νικώντας με το εμφατικό 3-0 τη Λάτσιο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Έντινσον Καβάνι, που πέτυχε τρία γκολ και έχασε ένα πέναλτι. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Καβάνι ήταν πολύ χαρούμενος. «Δεν μπορώ να πω αν το πρωτάθλημα θα είναι μια κούρσα για δύο με τη Γιουβέντους, είναι νωρίς ακόμα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως η Νάπολι είναι μια δεμένη και δυνατή ομάδα, που θα παλέψει ως το τέλος για τον τίτλο. Παίζουμε πάντα για τη νίκη και ελπίζω να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στο σημερινό παιχνίδι», ανέφερε ο Καβάνι.

Η εμφάνιση αυτή ήρθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την κακή εικόνα της Κατάνια. «Ήταν μια απάντηση όλων μας για την απόδοση στο προηγούμενο ματς. Βρεθήκαμε σε μια κακή μέρα, αυτό ήταν όλο. Μετά το σημερινό παιχνίδι πολλοί θα πρέπει να κλείσουν το στόμα τους. Βιάστηκαν να μας ασκήσουν κριτική, χωρίς να υπολογίζουν πως είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές. Αλλά η Κατάνια ανήκει στο παρελθόν. Εμείς κοιτάμε το επόμενο ματς, όπου και θα παίξουμε μόνο για τη νίκη. Η ομάδα είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα», τόνισε με έμφαση ο Ουρουγουανός.

Πόσο βοήθησαν οι φωνές του Βάλτερ Ματζάρι για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας; «Ο προπονητής έχει το δικό του μερίδιο στις επιτυχίες. Είναι σπουδαίος τεχνικός και ξέρει να παίρνει από τον καθένα μας το 100%. Μας έχει πάντα προσηλωμένους και έτοιμους.»

Κλείνοντας, ο Καβάνι επανέλαβε πως είναι ευτυχισμένος στην ομάδα. «Πήρα την απόφαση να μείνω και ξέρω πως έκανα το σωστό. Είμαι καλά στη Νάπολι, αγαπώ την πόλη και θέλω να κερδίσω τίτλους με τους «παρτενοπέι». Ξεκινώντας από το Καμπιονάτο», δήλωσε ο Έντινσον Καβάνι.

Πηγή: sport-fm.gr