Η μία από τις δύο μεγάλες απώλειες της φετινής Ιταλίας ήταν και ο Τζιανλούιτζι Μπουφόν, ο οποίος τόνισε πως αφού οι παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν κέρδισαν Νέα Ζηλανδία και Σλοβακία, τότε άξιζαν να επιστρέψουν σπίτι τους:

«Είναι απόλυτα δίκαιος ο αποκλεισμός μας. Η Σλοβακία και η Νέα Ζηλανδία είναι ομάδες που σεβόμαστε και τίποτε περισσότερο. Αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε τουλάχιστον μία από αυτές, τότε σωστά δεν είχαμε θέση εδώ», τόνισε ο Μπουφόν που εξήγησε και τις διαφορές με το 2006, λέγοντας πως το ιταλικό ποδόσφαιρο είναι σε πτώση.

«Το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε παίκτες όπως ο Ντελ Πιέρο και ο Τότι μεταξύ άλλων. Επίσης, εδώ και τέσσερα χρόνια το ποδόσφαιρο μας είναι σε πτώση».

Ο Μπουφόν αναφέρθηκε και στα ΜΜΕ, προσπαθώντας να υποστηρίξει τον Λίπι και τις επιλογές του: «Νομίζω ότι η κριτική ήταν υπερβολική. Έλεγαν ότι είμαστε γερασμένοι και ότι ο προπονητής δεν έδινε χώρο στους νέους. Νομίζω ότι ο καθένας πήρε την ευκαιρία του και σε κάποιες περιπτώσεις τα ΜΜΕ αμφισβήτησαν παίκτες που θα μπορούσαν να είναι χρήσιμοι», κατέληξε ο Μπουφόν.

Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους αναφέρθηκε και στην έλευση του Πραντέλι: «Θα ξεκινήσει μια νέα εποχή με καινούργιες ιδέες».

πηγή: gazzetta.gr