Οι αποχωρισμοί στη ζωή είναι συνήθως μία δύσκολη υπόθεση. Αυτό σίγουρα θα το είχε στο μυαλό του ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε όταν ανακοίνωνε την απόφαση του να εγκαταλείψει τη Μπόκα Τζούνιορς, μετά τον χαμένο τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες απέναντι στην Κορίνθιανς. Αυτό που πιθανόν να μην υπολόγιζε είναι οι αντιδράσεις των οπαδών της ομάδας. Οι φίλοι των «Χεϊνέσες» μη μπορώντας να αποδεχτούν τη φυγή του ινδάλματος τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να τον μεταπείσουν!

Αυτή τη φορά η αποχώρηση του Ρικέλμε από την Μπόκα μοιάζει να είναι οριστική. Είχε προηγηθεί το 2002 η μετακίνησή του στην Μπαρτσελόνα, όμως το νεαρό της ηλικίας του τότε, άφηνε περιθώρια για επαναπατρισμό, όπως και έγινε το 2008. Πλέον στα 34 του, ο Αργεντινός άσος φαίνεται πως θα κλείσει την καριέρα του μακριά από το «Μπομπονέρα». Φήμες μάλιστα τον θέλουν να καταλήγει στη βραζιλιάνικη Φλαμένγκο.

Αυτή η αναμενόμενη εξέλιξη των πραγμάτων, ίσως πάρει μια διαφορετική, πιο… ρομαντική τροπή, αν οι εκδηλώσεις αγάπης των οπαδών στο πρόσωπό του βρουν έρεισμα στον ποδοσφαιριστή.

Η κινητοποίηση των φίλων της Μπόκα ήταν μαζική. Με τη βοήθεια των social media οργάνωσαν διαδηλώσεις υπέρ της παραμονής του Ρικέλμε, που επεκτάθηκαν σε περίπου 12 πόλεις της Αργεντινής! Μεγαλύτερη ήταν αυτή που έγινε έξω από το γήπεδο της ομάδας και συγκέντρωσε περίπου 5000 άτομα.

Η διαδήλωση εξελίχθηκε ουσιαστικά σε ένα πάρτι, με σημαίες, πανό, τραγούδια και συνθήματα της ομάδας να δονούν το χώρο.

Πηγή: sport-fm.gr