Δίχως φόβο αντιμετωπίζει την πρόκληση της διαδοχής του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Αργύρης Πεδουλάκης.

«Ο Ζέλικο είναι χωρίς αμφιβολία ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής, ο πιο πετυχημένος», δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Πράσινη». «Δεν είναι μόνο οι τίτλοι που κατακτούσε, αλλά γενικότερα ο τρόπος δουλειάς και η εικόνα της ομάδας που παρουσίαζε. Από εκεί και πέρα κλείνει μια εποχή σε όλη τη χώρα κι όχι μόνο στο μπάσκετ. Η εποχή της ευδαιμονίας πέρασε. Υπάρχουν σαρωτικές αλλαγές παντού. Εμείς πλέον πρέπει να καλύψουμε τη διαφορά του μπάτζετ με την τεχνογνωσία που έχουμε στο μπάσκετ», πρόσθεσε.

Για τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με τον προκάτοχό του, ανέφερε:
«Σε αυτή τη δουλειά, αν φοβάσαι δεν μπορείς να ανταποκριθείς. Για μένα πραγματική πίεση αισθάνεται ο άνθρωπος που δεν έχει να πληρώσει το νοίκι, που φτάνει να αυτοκτονεί. Αυτή είναι η πίεση. Εγώ έχω κατασταλαγμένες απόψεις κι έχω φιλοσοφήσει τη ζωή. Είναι όπως στη Formula 1 και στο μποξ, αν φοβάσαι… σταματάς».

Ο Παναθηναϊκός καλείται να προχωρήσει σε σχεδόν ολική αναδόμηση, κάτι που δυσχεραίνει το έργο του προπονητή. «Ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια είχε ένα πλεονέκτημα: κράταγε 8-9 παίκτες και πρόσθετε 1-2 παιδιά. Αυτό του έδινε τη δυνατότητα να είναι μπροστά από άλλες ομάδες. Πλέον δεν θα είναι τόσο μεγάλος ο κορμός. Τα παιδιά πρέπει να δεθούν μεταξύ τους».

Πώς φαντάζεται τον δικό του Παναθηναϊκό ο «Άρτζι»; «Θέλουμε να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που έχει ο Παναθηναϊκός. Σε αυτά που στηρίχτηκε όλα αυτά τα χρόνια. Μια ομάδα πολύ σκληρή στην άμυνα, που θα κυριαρχεί το μυαλό της στην επίθεση. Να παίζει σκεπτόμενα και να επιβάλλεται. Είναι αυτονόητο ότι κοιτάζουμε ψηλά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πάντα το πρωτάθλημα και το Κύπελλο είναι στόχοι του Παναθηναϊκού και οφείλει να πρωταγωνιστεί σε αυτό το κομμάτι».

Στήριγμα και στη νέα εποχή θα είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης. «Ο Δημήτρης ήταν, είναι και θα είναι η κολόνα του Παναθηναϊκού. Είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος αθλητής. Είναι θείο δώρο που τον έχει ο Παναθηναϊκός, είναι ο παίκτης που λύνει πολλά προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση», ανέφερε ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Επί τάπητος ο σχεδιασμός
Ο Αργύρης Πεδουλάκης έχει πολλή δουλειά μπροστά του, καθώς αυτή τη στιγμή η πρώτη ομάδα αριθμεί έναν παίκτη, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Οι Καϊμακόγλου (οδεύει προς Γαλατάσαραϊ), Καλάθης (κλείνει στην Λοκομοτίβ Κουμπάν) και Βουγιούκας (συνεχίζει μάλλον στη Ρωσία) θεωρείται απίθανο να παραμείνουν, ενώ αβέβαιο είναι το μέλλον και των Περπέρογλου (υπάρχει ενδιαφέρον από Μιλάνο) και Μπατίστ (η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μεταξύ των μνηστήρων του).

«Θα ήταν ευχής έργο να μείνουν όλα τα παιδιά. Θέλουμε να τους κρατήσουμε όλους και μακάρι να μείνουν όλοι. Δεν είναι εύκολο για να είμαστε ειλικρινείς. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα που επικρατούν», παραδέχτηκε μιλώντας στο «Goal» ο Αργύρης Πεδουλάκης. Όλα δείχνουν πως θα συνεχίσει ο Κώστας Τσαρτσαρής, ενώ προ των πυλών βρίσκονται οι Μάικ Μπράμος και Ντρου Νίκολας.

Πηγή: sport-fm.gr