Ως μία ακόμα πρόκληση βλέπουν οι διεθνείς παίκτες της Εθνικής το προολυμπιακό τουρνουά της Βενεζουέλας. Οι άσοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος συγκεντρώθηκαν στην έναρξη της προετοιμασίας και ήταν όλοι τους αισιόδοξοι αφού νιώθουν πως παρά την κούραση και την έλλειψη χρόνου για να δουλέψουν θα πάρουν τελικά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Οι διεθνείς θα συνεχίσουν προπονήσεις στο ΟΑΚΑ και την Πέμπτη (14/6) θα αναχωρήσουν για το Κάουνας. Εκεί θα αντιμετωπίσουν το Σάββατο (16/6) την Ρωσία και την Κυριακή (17/6) την Λιθουανία σε φιλικά ματς.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπαν οι:

Δημήτρης Πρίφτης (συνεργάτης του Ηλία Ζούρου):
«Ο χρόνος όχι μόνο είναι σύμμαχός μας αλλά αντίπαλος. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο στην διάθεση μας για να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και να αφομοιώσουν οι παίκτες την ύλη. Ουσιαστικά δεν μιλάμε για προετοιμασία αλλά για απευθείας πολύ σκληρή δουλειά στην τακτική. Άλλωστε το Σάββατο ξεκινούν τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Βρίσκομαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον Ηλία Ζούρο και σύντομα θα είναι κι εκείνος κοντά μας. Αναφορικά με τον Νικ Καλάθη, η επίσημη ενημέρωση που έχω από τη ομοσπονδία είναι πως υπήρξε ένα πρόβλημα στις πτήσεις του. Θα είναι μαζί μας το συντομότερο δυνατό από ότι μου είπαν».

Βασίλης Σπανούλης:

«Μετά από μία πολύ κοπιαστική σεζόν που κράτησε 9 μήνες, είμαστε όλοι εδώ για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάτι που αποτελεί ύψιστη τιμή. Δυστυχώς υπάρχουν κάποια προβλήματα με την απουσία κάποιων παιδιών που έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες τους αλλά και με τον προπονητή ενώ φυσιολογικά υπάρχει και η κόπωση γιατί μόλις πριν λίγες μέρες τελείωσε το πρωτάθλημα και δεν υπήρχε χρόνος για να ξεκουραστούμε. Όμως θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πάρουμε την πρόκριση για το Λονδίνο».

Κώστας Καϊμακόγλου:

«Ήταν μια πολύ επίπονη χρονιά για όλους αλλά οφείλουμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σίγουρα οι 9 μέρες που είχαμε στην διάθεση μας για να ξεκουραστούμε δεν ήταν αρκετός αλλά είμαστε επαγγελματίες αθλητές και προσωπικά εγώ το βλέπω σαν μία ακόμα πρόκληση. Είναι μια μάχη με το χρόνο αυτή που δίνουμε».

Κώστας Βασιλειάδης:

«Σίγουρα η Εθνική έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο χρόνος που έχουμε στην διάθεση μας δεν είναι πολύς αλλά θα δουλέψουμε σκληρά για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Εγώ προσωπικά ελπίζω σε μία καλύτερη παρουσία σε σχέση με το περσινό Ευρωμπάσκετ».

Πηγή: sport-fm.gr